Kirjastossa tarjolla kahvia ja kulttuuria

Elisa de Boer.

Torstaina 10.3. kello 14–18 järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen kulttuurikahvila. Kulttuurikahvilatoiminta käynnistetään Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Mikkelin pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on tarjolla säännöllisesti kerran kuussa, koko vuoden ajan pois lukien kesäkuukaudet.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä. Ensimmäisen kulttuurikahvilan kattaus tarjoaa musiikkia ja sanataidetta: lavalle nousee laulaja-pianisti Elisa de Boer (kuvassa), joka esittää tunnettuja rakkauslauluja vuosien varrelta sekä runoilija Riikka Varonen, joka esittää omaa tuotantoaan. Ohjelman kruunaa Mikkelin kirjoittajat ry, joka valtaa lavan viimeisenä. Mikkelin kirjoittajat ry myös vastaa kahvilatoiminnasta.

Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

– Kulttuurikahvila on raikas uusi toimintamuoto, jossa samalla voidaan tarjota asiakkaille uutta sisältöä kulttuurin muodossa sekä pääkirjastoon paljon kaivattuja kahvilapalveluita. Tällainen toiminta sopii loistavasti kirjastoon ja mikä voisikaan olla ilahduttavampi kombo, kuin kulttuuri ja kahvi, iloitsee kirjastopäällikkö Sylvia Stavén.

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset.

Aikataulu 10.3.
klo 14 ja 16 Elisa de Boer
klo 15 Riikka Varonen
klo 17 Mikkelin kirjoittajat ry

Vuoden muut kulttuurikahvilat järjestetään 7.4., 12.5., 11.8., 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12.