Valeri Gergijev ei jatka Mikkelin musiikkijuhlien taiteellisena johtajana

Valeri Gergijev.

Mikkelin Musiikkijuhlien kannatusyhdistyksen hallitus on tehnyt päätöksen käynnistää neuvottelut taiteellisen johtajan tehtävän täyttämiseksi. Kolmekymmentä vuotta musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toiminut venäläinen kapellimestari Valeri Gergijev ei jatka enää tehtävässään.

Festivaalijohtaja Teemu Laasanen toimii  taiteellisena johtajana tulevan kesän ohjelmiston rakentamiseksi ja musiikkijuhlien läpiviemiseksi. Uusi taiteellinen johtaja aloittaa toimikautensa kesän 2022 musiikkijuhlien jälkeen.

Aiemmin musiikkijuhlat tiedotti, etteivät Gergijev ja Mariinski-orkesteri esiinny kesällä Mikkelissä. Valeri Gergijev ei ole tuominnut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan.

Gergijev on yksi taidemaailman näkyvimmistä Vladimir Putinin hallintoa tukevista henkilöistä. Aiemmin, vuonna 2014 hän oli mukana venäläisen kulttuurieliitin adressissa, joka ilmaisi tukensa Krimin miehitykselle. 

Kuva: Laura Luostarinen