Lukumaraton alkaa perjantaina torilla

Kirjan sivuja.

Nyt luetaan ja täysiä! Kulttuurin unelmavuosi järjestää tulevana viikonloppuna 11.–12.3. lukumaratonin Mikkelin torilla yhteistyössä Kahvila Toripulun kanssa.

Lukumaratonin ideana on, että luetaan ääneen yksi lukija kerrallaan. Alkuperäisenä suunnitelmana oli pitää 24 tunnin maraton, mutta yön pimeimmät tunnit jätetään nyt kisaamatta ja rauhoitetaan palautumiselle. Lukuaika on perjantaina kello 12–24 ja lauantaina kello 8–12.  

Mikkelin seutukirjaston henkilökunta on kuratoinut luettavien teosten listan Lumme-kirjastojen lukudiplomin pohjalta. Jokainen maratoonari saa valita lukemansa tekstin. Tarjolla on muun muassa Arto Paasilinnan, Anne Leinosen, Sinikka ja Tiina Nopolan, Antti Holman ja Pirkko Saision teoksia.  Lukuaikataulu kirjoineen on Kulttuurin unelmavuoden nettisivuilla torstaista lähtien, osoitteessa kulttuurinunelmavuosi.fi.  

Lukeminen on tärkeä taito, jota halutaan vaalia ja jonka tärkeyttä tuoda esiin yhdessä lukemalla. Ääneen lukeminen mahdollistaa tarinoiden kokemisen myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta itse pysty lukemaan. 

Mukana lukumaratonissa on Mikkelin kaupungin johtoryhmä, Rantakylän koulun 5B-luokka, kokoomuksen valtuustoryhmä, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin seudun Vihreät, La Carmencitan kannatusyhdistys, Mikkelin teatteri, Anttolan aluejohtokunta sekä joukko yksityishenkilöitä. Kuka tahansa on tervetullut paikan päälle kuuntelemaan ja kannustamaan lukijoita. Kahvila Toripulu palvelee lukijoita ja kuulijoita koko maratonin ajan.