Mikkelin Nuorkauppakamari toteutti videosarjan Mikkelistä ja seudusta

Mies metsässä

Mikkelistä ja Mikkelin seudusta on toteutettu uusi videosarja, jossa keskiössä ovat nuoret aikuiset perheineen. Videoita toteuttamassa ja ideoimassa ovat olleet Mikkelin nuorkauppakamarin jäsenet. Videoiden toteutusta ovat olleet mahdollistamassa Mikkelin kaupunki, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy sekä Mikkelin seudun muuttajahanke.

Videosarja sisältää kahdeksan itsenäistä osaa, joissa teemoina ovat muun muassa lapsiperheiden elämä ja liikuntamahdollisuudet Mikkelissä sekä seudun nähtävyydet. Nuorkauppakamari kuvasi aineistoa yli vuoden ajalla, joten eri vuoden ajat näkyvät myös videoissa. ”Koronarajoitukset toivat omat haasteensa projektiin aikatauluun. Kuitenkin pidämme lopputulosta varsin onnistuneena ja saimme hienosti nostettua Mikkelin ja seudun parhaita puolia esiin. Emme ole kuitenkaan videoiden kuvaamisessa tai editoinneissa ammattilaisia, mutta pyrimme nuorkauppakamarissa projektiemme kautta kehittämään työelämäntaitojamme ja siitä näkökulmasta onnistuimme varsin hyvin ”, kertoo Jenni Oksanen Mikkelin Nuorkauppakamarista.

Nuorten aikuisten kuvaamat videot ovat hyvä lisä kaupungista kertovaan videotarjontaan”, kommentoi kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen videoprojektia. ”Videoita jaetaan monikanavaisesti seuraavien viikkojen aikana”, Mikkelin kehitysyhtiön viestintäpäällikkö Jukka Kumpusalo jatkaa.

Mikkelin seudun muuttajahankkeen Mira Myyryläinen kertoo, että osaan videoista haluttiin myös seudullista näkökulmaa. ”Vertaisaineisto on aina sitä parasta. Videot on tehty nuorten aikuisten näkökulmasta. Se, että videoissa esiintyvät ihmiset ovat aitoja seudun asukkaita, antaa videoihin huomattavasti lisää uskottavuutta”, Myyryläinen jatkaa.

Valmiiden videoiden lisäksi Mikkelin Nuorkauppakamari on toimittanut toimijoiden käyttöön myös lyhyitä videoklippejä, joita voidaan käyttää esimerkiksi kaupungin markkinoinnissa.

Videoita julkaistaan 22.3.2022 mukana olevien toimijoiden sosiaalisen median kanavissa.

Tutustu videoihin:
Mikkelin Nuorkauppakamarin Facebook
MikseiMikkelin Facebook
Mikkelin kaupungin Youtube -kanava
Mikkelin seudun muuttajahankkeen Facebook

Kuva: Pihla Liukkonen