Jukurijoukkueen puolisot järjestävät hätäapukeräyksen Ukrainaan

Hätäapusankoja kaupassa.

Mikkelin Jukurien pelaajien puolisoiden keskuudessa syntyi ajatus toimittaa konkreettista apua Ukrainaan. Ajatus jalostui hätäapusangoksi, joka pitää sisällään juoma-, ruoka- sekä hygieniatuotteita.

Hätäapukeräys Ukrainaan järjestetään Jukurien liigahistorian ensimmäisten pudotuspelien yhteydessä. Hätäapusanko on kannellinen ja näin varmistetaan, että tuotteet pysyvät koskemattomina. Lisäksi sankoja on helppo kuljettaa sekä varastoida ja sankoa voi hyödyntää muuhun käyttöön, kun se on tyhjennetty sisällöstään.

Sankojen täytön organisoi Osuuskauppa Suur-Savo ja niitä on mahdollista ostaa 24.3. alkaen Mikkelin Prismasta, Jukurit Shopilta sekä ottelutapahtuman yhteydessä jäähallilta. Sangon hinta on 25 euroa.

Prismasta ja Jukurit Shopilta ostetut sangot tulee toimittaa joko kotipeliin maanantaina 28.3. tai torstaina 31.3. Pelaajien puolisot keräävät ja lastaavat sangot Ukrainaan lähtevään kuorma-autoon. Ostetun sangot voi myös jättää ostopaikaan, mikäli ostaja ei pysty toimittamaan sitä edellä mainittuihin ottelutapahtumiin.

Yhdessä hyvän asian puolesta

Avustuspaketti lähtee Ukrainaan huhtikuussa. Jyväskyläläisen yrittäjä Timo Puustisen yhteistyössä Ukrainan ja Suomen viranomaisten kanssa organisoima humanitaarisen avun kuljetus lähtee Ukrainaan Mariupolin lähistön kriisialueelle. Kuljetuksen on määrä lähteä muutaman viikon kuluessa, heti kun avustus on saatu kerättyä ja retkikunnalle avataan humanitaarisen avun reitti Ukrainassa.

– Apu on kohdennettu ensisijaisesti lapsille. Paluukyydillä on tarkoitus evakuoida naisia, liikuntarajoitteisia ihmisiä ja lapsia kriisialueelta, ja tuoda heidät turvaan Suomeen, Puustinen kertoo.

Puustinen on käynyt Ukrainassa jo reilun kuuden vuoden ajan ja hänellä on Dasha-niminen adoptiotytär jumissa Mariupolissa parhaillaan. Ukrainassa viime vuosina riehunut sota on vienyt monelta lapsen oikeudet kunnolliseen elämään.

– Asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme avustuksella olemme toimittaneet leluja, käyttötavaroita ja muuta tarpeellista Ukrainan Mariupolissa sijaitsevaan orpokoti Pilgrimiin ja eturintamaan jumiin jääneille ihmisille vuodesta 2017 saakka, Puustinen sanoo.

– Me Osuuskauppa Suur-Savossa päätimme lahjoittaa kymmenen euroa jokaista henkilöstömme jäsentä kohti Suomen Punaisen Ristin ja S-ryhmän yhteiseen keräykseen. Nämä rahat, joilla turvataan ihmisten perustarpeita, on ohjattu SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainaan. Tämän lisäksi teemme yhteistyötä eri kumppaneiden kanssa Ukrainan tukemiseksi. Hätäapusanko on mielestämme hyvä idea viedä tarvikkeita suoraan maassa apua tarvitseville ihmisille, kommentoi Osuuskauppa Suur-Savon marketkaupan toimialajohtaja Satu Nieminen.