Esedu kannustaa kaivamaan fillarit kellareista

Polkupyörän takarengas

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu haluaa osaltaan edistää vähähiilistä liikkumista ja kannustaa kaikkia pyöräilemään. 

Esedun opiskelijoille ja henkilöstölle järjestetään mahdollisuus pyörien keväthuoltoon yhteisenä Pyöränhuoltopäivänä 13.4. kello 9–13. Kaikille Mikkelin esedulaisille avoimet pyöränhuoltopisteet perustetaan Raviradantien ja Otavankadun toimipisteisiin. Huoltopisteillä tekniikan alojen opiskelijat tarjoavat tietoa pyörän perushuollosta, pyörän pesua sekä keväthuoltoa maksutta ja matalalla kynnyksellä yhdessä opettajien kanssa.

Pyöräilyteema jatkuu keskiviikkona 20.4. kello 10–14, jolloin Esedulla järjestetään Esedu pyöräilee -tapahtuma. Otavankatu 4:ssä on tuolloin mahdollisuus saada lisätietoa pyöräilystä sekä testata erilaisia polkupyörä- ja sähköpyörämalleja.

Tapahtumassa tuodaan pyöräilyn lisäksi esille myös muita vastuullisia ja ekologisia keinoja, joilla meistä jokainen voi vaikuttaa.  Esedun matkailualan opiskelijat toteuttavat pisteitä, joissa pääsee esimerkiksi testaamaan omaa tietämystään kuluttamisesta, sekä kuulemaan lisää jätteiden lajittelusta ja vastuullisesta matkailusta. Tapahtumassa on tarjolla myös pientä purtavaa.

Tapahtumapäivinä myös kannustetaan kaikkia saapumaan mahdollisuuksien mukaan kouluun polkupyörällä.

Esedu on myös mukana Pyöräilyviikon toritapahtumassa 12.5. kello 10–17.