Koronan tartuntamäärät yhä korkealla tasolla

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten alueella todettiin viime viikolla 1706 koronavirustartuntaa. Testaussuositusta rajattiin viime viikolla sosiaali- ja terveyshuollon sekä hoiva- ja vammaispalveluiden työntekijöihin sekä raskaana oleviin ja riskiryhmiin kuuluviin.

– Korkealla tasolla edelleen ollaan, sillä varmennetut tartuntamäärät eivät juuri pudonneet, vaikka testaamista rajattiinkin viime viikon puolivälissä. Tautia on siis varmasti paljon liikkeellä, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 18 koronaa sairastavaa, joista yksi teho-osastolla. Palvelutaloissa on myös esiintynyt tartuntaketjuja. Tarpeettomia vierailuja niin terveydenhuollon yksiköissä kuin palvelutaloissakin suositellaan välttämään.

Koronarokotteen neljättä annosta jaetaan tällä hetkellä vakavaa immuunipuutosta sairastavien lisäksi kaikille 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville.