Kaupunginorkesterin pääsiäiskonsertissa Mozartin Requiem

Jonas Rannila.

Mikkelin kaupunginorkesterin pääsiäiskonserteissa torstaina 14.4. Mikaelissa kuullaan vahvojen tunteiden klassikkoteos, Wolfgang Amadeus Mozartin Requiem.

Requiemin solisteina esiintyy suomalaisia eturivin laulajia: sopraano Päivi Pylvänäinen, mezzosopraano Essi Luttinen, tenori Mika Nisula sekä baritoni Heikki Kilpeläinen. Kuoro-osuuksista vastaa Requiem-kuoro, jonka laulajat koostuvat pääkaupunkiseudun kuoroista sekä Manifestum-mieskuorosta. Requiemin johtaa Jonas Rannila (kuvassa), joka myös valmentaa kuoron.

Mozartin Requiemin syntyhistoria verhoutuu salaperäisyyteen: Vain muutama viikko ennen kuolemaansa Mozart sai sävellystilauksen sielunmessusta, mitä taikauskoiseksi tiedetty säveltäjä alkoi pitää merkkinä yliluonnollisesta. Mozart kuoli ennen teoksen valmistumista, ja sen viimeistelystä huolehtivat hänen oppilaansa. 

Teos esitetään samalla kokoonpanolla myös Helsingissä perjantaina 15.4.

PÄÄSIÄISKONSERTTI: MOZART REQUIEM

14.4. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
15.4. klo 15, Paavalinkirkko (Helsinki)

Jonas Rannila, kapellimestari ja kuoron valmennus
Requiem-kuoro
Päivi Pylvänäinen, sopraano
Essi Luttinen, mezzosopraano
Mika Nisula, tenori
Heikki Kilpeläinen, baritoni

W. A. Mozart: Requiem KV 626

Linkki: Liput Mikaelin konserttiin

Kuva: Ants Vahter