Koronaepidemia on hieman helpottunut Essoten alueella – Henkilöstön poissaolot vaikuttavat yhä palveluihin

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Essoten osastohoidossa oli tiistaina 19.4. kaksitoista koronavirustautia sairastavaa. Tehohoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita. 

– Epidemia on hieman helpottanut kaupunkialueilla, mutta osassa Essoten alueen kuntia eletään puolestaan nyt epidemian huippua, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Terveydenhuollon kuormitus on Essoten alueella levinnyt Mikkelin yksiköistä myös muiden kuntien yksiköihin ja henkilöstön poissaolot vaikuttavat merkittävästi palveluihin osassa kuntia.

Essoten alueella jatkuu toistaiseksi kasvomaskin käyttösuositus yli 12-vuotiaille kaikissa kodin ulkopuolisissa sisätiloissa. Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä asetti suosituksen viime vuoden marraskuussa omikron-virusvariantin aiheuttaman epidemia-aallon alkaessa.

– Koronanyrkin on tarkoitus ensi viikon kokouksessa tarkastella Essoten alueen kasvomaskisuosituksen sisältöä ja voimassaoloa. Iso osa alueista päätyi jatkamaan maskisuositusta ja myös meidän alueella ollaan edelleen korkeissa luvuissa. Toivottavasti ensi viikolla nähtäisiin yhtä selvästi tilanteen helpottumista, Seppälä pohtii.

Kansallisesti THL suosittelee kasvomaskin käyttöä edelleen koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin hakeutuville, hengitystieinfektion oireita kokeville ja niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle.