Nuorisopalveluiden Kamupartio liikkuu kaupungilla vappuna

Ilmapalloja.

Kamupartiotoimintaa on toteutettu Mikkelissä useiden vuosien ajan nuorten suosimina juhlapäivinä: vappuaattona, koulujen päättymispäivänä sekä uudenvuodenaattona.

Nuorisotyön Kamut kulkevat Mikkelin kaduilla ja puistoissa nuorten keskuudessa, huolehtien osaltaan alle 18-vuotiaiden turvallisuudesta. Kamut ovat välittäviä ja turvallisia aikuisia, jotka auttavat nuoria silloin kun siihen on tarvetta. Vappuaattona, lauantaina 30.4. Kamut ovat liikenteessä noin kello 18–24, tarvittaessa pidempäänkin, ja heidät tunnistaa mustista liiveistä. 

Käytännössä Kamut auttavat nuoria olemalla läsnä nuorten suosimilla alueilla, antamalla ensiapua sitä tarvitseville ja huolehtien ettei kukaan jää yksin tai heitteille. Kamut tarjoavat mahdollisuuden tulla keskustelemaan ja ohjaavat nuoria tarpeen mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tai poliisin luo.

Nuorilla on mahdollisuus hakea kamupartiolaisilta apua joko itselleen tai kaverilleen. Kamut eivät moralisoi vaan kuuntelevat ja tukevat nuoria.