Mikaelissa kuullaan väreilevää jousimusiikkia – Vierailevana tähtenä Anna-Liisa Bezrodny

Viulisti.

Torstaina 12.5. kaupunginorkesterin ohjelmassa on Griegin barokkipastissi Holbergin ajoilta, jonka jälkeen Anna-Liisa Bezrodny esittää orkesterin säestämänä Felix Mendelssohnin Viulukonserton d-molli. Konsertin loppupuoli vietetään naissäveltäjien musiikin parissa, kun aluksi kuullaan suomalaisen Ida Mobergin Stillhet-teos ja tämän jälkeen Fanny Mendelssohnin jousikvartetto. 

Kapellimestarina konsertissa on Jan Söderblom, joka on johtanut useita eri orkestereita sekä Suomessa että ulkomailla, kuten Radion sinfoniaorkesteria, Sinfonia Lahtea ja Scottish Chamber Orchestraa. Tällä hetkellä Söderblom toimii Helsingin kaupunginorkesterin konserttimestarina.

Moskovalaissyntyinen Viulisti Anna-Liisa Bezrodny (kuvassa) on palkittu monissa viulukilpailuissa, kuten Dietzenbachin kansainvälisen musiikkifestivaalilla (1999) sekä Guildhall School of Music and Drama Gold Medal -palkinnolla (2006). Bezrodny on konsertoinut monissa Euroopan maissa ja esiintynyt lisäksi Vironja Suomen TV:ssä ja radiossa, USA:n NBC-kanavalla ja BBC 3:lla Lontoossa.

JOUSIEN LUMOA
12.5. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
Jan Söderblom, kapellimestari
Anna-Liisa Bezrodny, viulu