Saimaanportin yhtenäiskouluun tutustuttiin virtuaaliympäristössä

Virtuaalilasit päässä oleva nuori nainen ja mies tietokoneen äärellä.

Mikkelin Urpolaan Saimaanportin yhtenäiskoulun rakentava NCC Suomi Oy vieraili kahdessa mikkeliläiskoulussa tarjoamassa virtuaalimaistiaisia tulevasta koulurakennuksesta.

Urheilupuiston parakkikoululla NCC:n suunnittelupäällikkö Susanna Hiltunen kertoo, että virtuaaliympäristön mahdollistama osallistaminen on ollut yhtiöllä tapana ennenkin.

– Virtuaaliympäristö on hyvin uskollinen lopulliselle ympäristölle, se on arkkitehdin mallista suoraan tuotu ja vastaa pitkälti todellisuutta, Hiltunen kertoo.

Oppilaat pystyivät tutustumaan tulevaan kouluun VR-lasien ja ohjainten avulla, joten käyttäjä pystyi upottautumaan koulun käytäville ja aulatiloihin. Virtuaaliympäristössä Saimaanportti näyttää valoisalta ja avaralta, kotitalousluokassa tasot ja uunit ovat myös paikoillaan. Liikuntasalin koripallokorit houkuttelisivat heittelemään palloa, mutta se ei sentään virtuaalisesti onnistu. Virtuaalimaailma keskittyi koulun sisätiloihin.

– Oppilaat ovat innoissaan tutkineet koulua, Moisiossa kakkosluokkalaisilla oli todella hauskaa, täällä Urheilupuistossa testaajat ovat seiskaluokkalaisia, Susanna Hiltunen sanoo.

– Moni oppilas kehui etenkin aulan istuskeluportaikkoa ja isoa liikuntasalia. Opettajille todennäköisesti pidämme oman tilaisuuden, missä he voivat miettiä esimerkiksi tilojen irtokalustusta.

Kuva: NCC:n Juho Stylman selostaa virtuaalikierrosta Urheilupuiston koulun Ilona Haapealle.