Sodan ja rauhan keskus Muistin kesäsesonki käynnistyy – Päämajamuseon näyttelyuudistus jatkuu

Sodan ja rauhan keskus Muisti.

Sodan ja rauhan keskus Muisti ja Mikkelin kaupungin museoiden Päämajamuseo siirtyvät kesäaukioloihin maanantaina 6.6. Muisti on avoinna päivittäin kello 10–17 elokuun loppuun saakka.

Muistin näyttely käsittelee sotaa ilmiönä: mitä sota tekee ihmisille ja yhteiskunnalle. Interaktiivinen näyttely tuo sodan kokemuksen lähelle. Tänä kesänä sisällöistä on tarjolla myös kieliversiot. Digitaaliset tekstisisällöt ovat tarjolla suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi.

– Pandemiarajoitusten hellitettyä odotamme tänä kesänä myös kansainvälisiä matkailijoita. Haluamme tarjota näyttelykokemuksen täysipainoisesti myös heille, sanoo Muistin asiakaspalvelupäällikkö Anna-Maija Hunter.

Päämajamuseon puolella näyttelyuudistus jatkuu. Avautumassa on näyttelykohde nimeltä Sota ja politiikka, jossa käsitellään Suomen sodanaikaisen poliittisen johdon sisäpiiriä, sotataloutta sekä Suomen suhteita jatkosodan aikaiseen Saksaan.

Kesän aikana Muistissa on myös tapahtumia. Ensimmäisenä tarjolla on 11.6. Päämaja sodankäynnin johdossa -seminaari, jonka Muisti järjestää yhteistyössä Suomen sotahistoriallisen seuran kanssa. 28.6. Hulivilikarnevaalin työpajapäivä jalkautuu myös Muistiin ja 5.7. vuorossa on Suomen Pankin kansainvälinen talouskonferenssi. Tapahtumista voi lukea lisää Muistin nettisivuilta ja Facebookista.

Muistiin pääsee myös Museokortilla.