Oman aikansa nykytaidetta taidemuseon uudessa näyttelyssä

Näyttelymainos.

Mikkelin taidemuseon uusi näyttely on avoinna yleisölle 4.6.–18.9.

Vuonna 2022 suomalainen osuuspankkitoiminta täyttää 120 vuotta. OP Ryhmän Taidesäätiö on valinnut juhlavuoden teemakseen Jälkiä historiassa – 120 vuotta yhteisöllisyyttä. Kaikki juhlavuoden taidenäyttelyt on suunniteltu heijastelemaan tätä teemaa. Taidesäätiön laajasta taidekokoelmasta esitellään teoksia, jotka kuvastavat OP Ryhmän historiaa ja myös linkittyvät toinen toisiinsa. 

Mikkelin taidemuseoon tulevan näyttelyn teoksissa etenkin suomalainen luonto tarjoaa linkin menneestä nykypäivään. Suomalaisen kultakauden taiteilijat kohtaavat nykytaiteen luoden vuoropuhelua eri aikakausien teosten välille. Näyttelyissä mukana olevia teoksia avataan kahden teeman kautta: Romanttinen maisema ja Mielenmaisema. Näyttelyyn valitut teokset luovat mielenkiintoisia yhtymäkohtia 1800-luvun romanttisesta maiseman esittämisestä 2000-luvun nykytaiteen tekijöihin, jotka ovat redusoineet maisemasta kaiken epäolennaisen.