Etelä-Savon hyvinvointialueelle valittiin toimialajohtajat

Sairaalan julkisivu.

Etelä-Savon aluehallitus valitsi maanantaina 4.7. pidetyssä kokouksessaan Etelä-Savon hyvinvointialueelle yksimielisesti viisi toimialajohtajaa.

Valintaesitykset perustuivat hakemusasiakirjojen, ansiovertailun ja haastattelujen perusteella tehtyyn kokonaisarviointiin.

– Olen iloinen, että saimme virkoihin paljon erinomaisia hakijoita, joista pääsimme haastatteluissa kartoittamaan hyvin tehtäviin sopivimpia, vt. hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä kertoo.

Pelastus- ja turvallisuuspalvelujen toimialajohtajaksi valittiin hallintotieteiden maisteri Seppo Lokka. Tällä hetkellä Lokka toimii Etelä-Savon pelastuslaitoksella pelastusjohtajana sekä Etelä-Savon hyvinvointialueen pelastuspalveluiden vastuuvalmistelijana.

Ikääntyneiden palvelujen toimialajohtajaksi valittiin yhteiskuntatieteiden maisteri, terveystieteiden maisteri Niina Kaukonen. Tällä hetkellä Kaukonen toimii Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän, Essoten, vanhus- ja vammaispalvelujen johtajana sekä Etelä-Savon hyvinvointialueen vanhuspalvelujen vastuuvalmistelijana.

Sosiaalipalvelujen toimialajohtajaksi valittiin yhteiskuntatieteiden maisteri Saara Tavi. Tällä hetkellä Tavi toimii Itä-Savon sairaanhoitopiirin, Sosterin, kuntayhtymäjohtajana.

Terveyspalvelujen toimialajohtajaksi valittiin yleislääketieteen erikoislääkäri Kimmo Kuosmanen. Tällä hetkellä Kuosmanen toimii tulosaluejohtajana Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä.

Konsernipalvelujen toimialajohtajaksi valittiin kauppatieteiden maisteri, filosofian maisteri Sami Sipilä. Tällä hetkellä Sipilä toimii muutosjohtajana Etelä-Savon hyvinvointialueella.

Toimialajohtajien ensimmäisenä tehtävänä on muodostaa oman toimialansa organisaatio. Kaikki toimialajohtajien virat täytetään toistaiseksi voimassa olevina ja niissä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen palvelujen järjestäminen siirtyy Etelä-Savon kunnilta hyvinvointialueelle vuodesta 2023 eteenpäin. Tämän jälkeen Etelä-Savon hyvinvointialue järjestää kyseiset palvelut Etelä-Savon 12 kunnassa.

Hyvinvointialueilla on itsehallinto. Sen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, joka vastaa hyvinvointialueen toiminnasta ja taloudesta. Hyvinvointialueiden rahoitus perustuu aluksi pääosin valtion rahoitukseen. Lisätietoja osoitteessa etela-savo.fi.