Huliviliviikkoa vietettiin onnistuneesti

Tyttö puhaltaa saippuakuplia.

Hulivilikarnevaalin juhlavuotta vietettiin Mikkelissä 27.6.–3.7.2022. Jokaisella tapahtumapäivällä oli oma teemansa ja paikkansa ympäri Mikkeliä. Festivaalin 30-vuotissynttäreitä juhlisti yli 9 000 lasta ja aikuista.

Juhlavuoden kunniaksi toimintaa oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Lisäksi festivaali laajeni keskusta-alueen ulkopuolelle Ristiinan sekä Anttolan alueille. Yhteistyössä Mikkelin Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen kanssa Artic Ensamblen Tuuliajolla -satamasirkuskiertue nähtiin Mikkelin sataman lisäksi Kenkäverossa (28.6.), Ristiinan satamassa (30.6.) sekä Anttolan satamassa (2.7.).

Perinteisten tapahtumapäivien lisäksi Mikkeli-saliin rakentui yhteistyössä Jalon Groupin kanssa legorakennustapahtuma, jota oli rahoittamassa Suomen kulttuurirahasto. Rakennustapahtumassa vieraili perjantaina myös Lego Masters Suomen finalisti Nelly Tulimäki.

Lauantaina Hulivilin synttäreitä juhlittiin toimintapäivän muodossa Mikkelipuistossa ja sunnuntaita vietettiin loppuunmyydyllä Huliviliristeilyllä sekä Naisvuoren kesäteatterissa, jossa rockattin Hevisaurusta Musiikkijuhlien kanssa!

Tapahtuman tuotti Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut. Tapahtuma on saanut avustukset opetus- ja kultuuriministeriöltä sekä Suomen kulttuurirahastolta.