Koronavirus muistuttaa olemassaolostaan – Sairaalapotilaiden määrä Essoten alueella on kasvanut

Koronavirus.

Essoten alueella koronaa sairastavien hoidon tarve on kasvussa. Maanantaiaamuna 25.7. sairaalahoidossa oli 15 koronaa sairastavaa potilasta. Tehohoidossa ei ole koronapotilaita. Hoidossa olevien määrä on nyt korkeimmalla toukokuun puolivälin jälkeen.

Myös varmistettujen koronatartuntojen määrä jatkaa nousuaan. Viime viikolla Essoten koronatesteissä todettiin 440 tartuntaa. Se on 82 enemmän kuin edeltäneellä viikolla.

– Koronapotilaiden määrä on konkreettinen mittari terveydenhuollon kuormitukselle, erityisesti osastoilla. Myös henkilöstöämme on taas enemmän poissa koronan vuoksi, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström toteaa.

Koronarokotusten neljänsien annosten jakelu laajeni Essoten alueella jälleen 25.7. Nyt myös 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat voivat saada neljännen annoksen ajanvarauksen kautta. Myös kaikki 70 vuotta täyttäneet voivat varata ajan neljänteen rokotukseen.

– Halukkuus ottaa neljäs rokotus on nyt korkealla. Pyrimme lisäämään rokotusaikoja arkipäiville ja jatkamaan myös viikonloppurokotuksia, Gärdström kertoo.

Elokuun alusta alkaen neljänsien annosten jakelu laajenee vielä kaikkiin 60 vuotta täyttäneisiin.

Kaikki koronarokotukset ovat tällä hetkellä ajanvarausten takana. Ajan voi varata Essoten nettisivuilta essote.fi/koronarokotus tai soittamalla Essoten koronaneuvontaan 040 676 4100 (arkisin kello 8–15). Puhelinpalveluun kohdistuu tällä hetkellä paljon soittoja, mikä pidentää jonotusaikaa.