EseduStartti käynnistää ammattiopiston lukuvuoden Mikkelissä

Urheilupuisto.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun aloittavat opiskelijat käynnistävät tulevan lukuvuoden opiskelunsa vauhdikkaalla EseduStartilla Mikkelissä 2.3.8. 

EseduStartti on toiminnallinen tapahtuma, jossa mobiilipelin avulla ryhmäydytään, tutustutaan Mikkeliin opiskelukaupunkina sekä Eseduun opiskeluympäristönä. Mukana pelaamassa on 27 Esedun aloittavaa ryhmää, eli yhteensä yli 400 opiskelijaa osallistuu EseduStarttiin. EseduStartti on osa aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikkoa, joka järjestetään elokuun ensimmäisellä viikolla, heti opintojen alkaessa.

EseduStartti-tapahtuma keskittyy Esedun Otavankadun toimipisteen sekä viereisen Urheilupuiston alueelle, johon toiminnalliset rastit on sijoitettu. Rasteja ovat pitämässä Esedun oman henkilökunnan lisäksi myös ulkopuolisia yhteistyökumppaneita, esimerkiksi Ohjaamo Olkkari, MikseiMikkeli, Mikkelin kaupunki sekä mikkeliläisiä urheiluseuroja kuten esimerkiksi Jukurit, Navi ja Mikkelin Palloilijat.

Rasteja on tapahtumassa yhteensä 18. Opiskelijat kiertävät toiminnallisia rasteja molempina tapahtumapäivinä kello 9–13.30 välillä. Lounastauko noin kello 10.45–11.30.

TUVA-koulutuksen oma orientaatioviikko järjestetään myöhemmin elokuussa

Tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa aloittaville opiskelijoille järjestetään oma orientaatioviikko elokuun puolivälissä. Esedun TUVA-opiskelijoille järjestetään osana heidän omaa orientaatioviikkoaan kaupunkiseikkailu maanantaina 15.8.

Kaupunkiseikkailua on ollut toteuttamassa tiiviissä yhteistyössä Esedun väen kanssa Mikkelin etsivät nuorisotyöntekijät. TUVA-koulutus alkaa Esedulla täysin uutena koulutuksena 11.8.2022.