Tanssikansa on täyttänyt tänäkin kesänä Ristiinan Metsälinnan

Ihmisiä tanssilavan ulkopuolella.

Mikkelin Ristiinassa sijaitseva Metsälinna on tänäkin kesänä houkutellut ihmisiä lavatansseihin. Tanssi liikuntamuotona ja sosiaalisena ilmiönä liikuttaa intohimoisia harrastajia kauempaakin Mikkelin seudulle. Jututimme Metsälinnan lavamestaria Petri Tikkasta.

Lavamestari Petri Tikkanen, kuinka tanssikesä on sujunut?

Täytyy kyllä sanoa, että yllättävän hyvin! Eli ihan niin kuin viimekin vuosina. Paljon on ollut huippuiltoja. Tuntuu siltä, että korona on muisto vain. Muuten se kyllä vielä näkyy osin varovaisena käyttäytymisenä. Eli osa tanssikansasta puuttuu yhä. Onko ilmiö pysyvää, aika näyttää.

Eli porukka on taas innokkaasti tanssahtelemassa?

Kyllä, mutta ikäjakauma on hyvin paljon esiintyjästä kiinni. Ihmiset liikkuvat artistien perässä, homma on siis siinä mielessä muuttunut.

Kuinka paljon Metsälinnassa käy ulkopaikkakuntalaisia?

Itse asiassa suurin osa tulee muualta. Meillä on toki kantaporukka, mutta tanssigenressä on tapahtunut iso muutos: Nyt tanssilavoille tullaan aika kaukaakin. Meillä Metsälinnassa aina on uusia kasvoja, esimerkiksi matkailuautoilla liikkuvia. Suuri osa tulee sadan tai kahdensadan kilometrin säteeltä. Monelle tanssiminen on kuitenkin intohimoinen harrastus, jonka perässä saatetaan matkustaa pitkiäkin matkoja. Kun on hyvä paikka ja houkutteleva esiintyjä niin kyllä ihmiset ajelevat: Viime kesänä pisimmältä saapunut oli yli viidensadan kilometrin päästä. He kävivät tanssimassa ja sitten lähtivät pois. Se on meidän ennätyksemme, jonka olen kuullut.

Kuinka kauan olet ollut tanssihommissa mukana?

Nyt olen kymmenettä vuotta lavaisäntänä. Seuran puheenjohtajana olen ollut viisitoista vuotta. Alun perin lähdin talkoisiin mukaan Ristiinan Urheilijoiden toiminnan kautta. Ristiinan Urheilijat omistaa Metsälinnan ja pyörittää toimintaa, joten lavatanssikulttuuri alkoi kiinnostaa. Onhan tämä jo elämäntapaharrastus. Talkooporukkamme on tosi mukava, meillä on iso ryhmä, noin seitsemänkymmentä tekijää mukana. Ihmisten hyvä mieli, kiitokset ja artisteilta saama arvostus ovat myös kannustavia asioita näissä talkoohommissa.

Voiko suomalainen lavatanssikulttuuri hyvin?

Riippuu mihin nykytilaa verrataan. Sanoisin näin, että nyt on hyvää valoa näkyvissä. Vaikea arvioida, onko käsillä uusi lavakulttuurin nousu, mutta suunta on parempi. Isossa kuvassa on toki haasteita. Ehkä paikkoja on aika paljon auki siihen nähden, miten ihmisiä liikkuu. Vahvat lavat kyllä pärjäävät. Metsälinnaan väki on kyllä tiensä löytänyt.

Metsälinnan sunnuntaitansseja järjestetään syyskuun 18. päivään saakka. Ohjelman voi tarkistaa Metsälinnan nettisivuilta. Metsälinna on myös Facebookissa.

Juttuvinkin Metsälinnasta lähetti Jaana Vartiainen.

***

Reilu, rohkea ja rakentava -juttusarja viestii Mikkelin kaupungin arvoja. Juttusarjassa julkaistaan uusi artikkeli viikoittain vuoden 2022 loppuun asti.

Onko sinulla juttuidea? Kerro siitä meille osoitteeseen viestinta@mikkeli.fi.