Saksalan entisen nuorisotalon toiminnot siirtyvät toistaiseksi uusiin tiloihin

Mikkelin kaupungin logo.

Mikkelin kaupungin terveysvalvonta on suosittelut Saksalan entisen nuorisotalon toimintojen siirtoa toisiin tiloihin työmaan ajaksi.

Saksalan nuorisotalolla on havaittu paikallinen kosteusvaurio elokuussa 2022 ja sen korjaustyöt on aloitettu 15.8.2022. Tiloihin on tehty suojaseinä sekä alipaineistus työmaa-alueen ja toiminta-alueen erottamiseksi toisistaan. Vaurion syy ja laajuus selviävät kuluvan viikon aikana, kun purkutyöt saadaan päätökseen.

Terveysvalvonta on tarkastuskierroksella 16.8.2022 suositellut siirrettäväksi rakennuksen toiminnot muihin tiloihin työmaan ajaksi. Varsinaista käyttörajoitusta tiloille ei ole asetettu, vaan kyseessä on suositus toimintojen siirtämiseksi. Saksalan nuorisotaloa on käyttänyt muun muassa 4H-kerho, partio ja helluntaiseurakunta sekä muut seurat ja järjestöt. Rakennus ei ole toiminut enää varsinaisena nuorisotalona.

4H siirtää toistaiseksi iltapäiväkerhotoiminnan 22.8. alkaen Lähemäen koululle.

Saksalan nuorisotalon muiden toimijoiden osalta toiminnanharjoittajat tiedottavat omista tilaratkaisuistaan erikseen. Kaupunki avustaa vuokralaisia löytämään toiminnoille uudet tilat. Saksalan nuorisotilan jatkokäyttö tullaan ratkaisemaan myöhemmin lautakuntakäsittelyssä.