MetsäArttu2022 rohkaisee nauttimaan metsästä

Nainen kävelee metsässä.

Mikkelin kaupungin Nuorten työpaja järjestää työpajanuorille MetsäArttu-nimellä kulkevan metsäravintolapäivän 26. elokuuta Kalevankankaan laavun välittömässä läheisyydessä.

MetsäArttu-päivässä nautitaan omatekemiä metsästä ammennettuja herkkuja. Ruokailupaikan ympärille luodaan silmän iloa taiteen muodossa, luontoa kunnioittaen. MetsäArtussa pohditaan metsähyvinvointia ja tapahtumaan varten kerättiin yrttejä ja materiaaleja taidetta varten. Samalla tutkitaan erilaisia luonnonantimista ammentavia reseptejä, harjoitellaan metsässä rentoutumista sekä suoritetaan erilaisia tehtävärasteja. Tapahtumaan osallistuu myös Kulttuuripaja Kajo, joka esittää itse sovittamiaan kappaleitaan ja samalla työpajanuoret pääsevät tutustumaan Kajon toimintaan.

MetsäArttu2022-päivän puitteet jätetään metsään syyskuun ajaksi. Nuorten työpaja kannustaa mikkeliläisiä nauttimaan omista antimistaan metsäravintolassa ja ammentamaan metsän energiaa arkeensa näinä kiireellisinä ja hektisinä aikoina. Metsä voimaannuttaa kulkijaa monella tavalla ja antaa ajatuksille tilaa. Metsä tarjoaa sitä kunnioittavalle omaa satoaan. Kunnioitetaan metsää, sillä ”niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan”.

MetsäArttu2022 on osa Mikkelin Kulttuurin unelmavuoden tapahtumatarjontaa.

Kuva: Ilona Karjalainen / Metsähallitus