Syyskuun kulttuurikahvilassa 8.9. lava on avoin

Mikkelin pääkirjaston rakennus.

Kirjaston ja Kulttuurin unelmavuoden kulttuurikahvila järjestetään torstaina 8.9. Mikkelin pääkirjaston yläaulassa. Kulttuurikahvilatoiminta käynnistettiin maaliskuussa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Mikkelin pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on tarjolla säännöllisesti kerran kuussa, koko vuoden ajan.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä. Tällä kertaa lava on avoin kaikille, sillä luvassa on open stage. Open stagen aikana kuka tahansa saa kivuta lavalle esittelemään taitojaan. Esiintymään voi tulla yksin tai yhdessä. Laji on vapaa: esittämään voi tulla musiikkia, sanataidetta, tanssia, stand upia tai ihan mitä vain. Paikan päällä on kevyt äänentoisto. Esiintymään pääsee vain tulemalla paikalle, mutta halutessaan voi ilmoittautua myös ennakkoon sähköpostitse: tiina-riikka.turunen@sivistys.mikkeli.fi. Kahvilatoiminnasta vastaa Mikkelin seudun AVH-yhdistys.

Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset. Seuraavat kulttuurikahvilat järjestetään 13.10., 10.11. ja 8.12.

Kulttuurin unelmavuoden tavoitteina ovat kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alan tekijöiden työllistäminen sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella. Hanke edistää kokonaisvaltaisesti sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä. Hankkeen rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Mikkelin kaupunki.