Mikkelin kansalaisopisto tekee kulttuuriretken Helsinkiin marraskuussa

Balettitanssijan jalat.

Mikkelin kansalaisopisto järjestää tiistaina 1. marraskuuta kulttuuriretken Helsinkiin. Retket ovat kuuluneet vuosittain opiston ohjelmaan, mutta koronan takia niitä ei ole pariin vuoteen pystytty järjestämään. Tämän syksyn retkellä käydään ensin Reitzin säätiön museossa tutustumassa taide- ja antiikkiesineisiin ja illalla katsomassa Sergei Prokofjevin baletti Romeo ja Julia.

Reitzin säätiön museossa tutustutaan opastetulla kierroksella erään aikansa merkittävimmän rakennusmestarin Lauri Reitzin taide- ja antiikkiesineiden kokoelmaan. Helsingin tärkeisiin rakennuttajiin kuulunut Lauri Reitz (1893–1959) keräsi huomattavan taide- ja antiikkiesinekokoelman.

Museossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen historian merkkiteoksia. Suomalainen antiikkihopeakokoelma on ainutlaatuinen kokonaisuus. Esillä on myös aseita 1500-luvulta lähtien, Meissenin posliiniesineitä ja antiikkikelloja – nämä kaikki eri aikakausilta olevien antiikkihuonekalujen ympäristössä.

Sergei Prokofjevin baletti Romeo ja Julia on Shakespearen kuolematon tarina kahden kilpailevan suvun nuorista rakastavaisista. Herkkiä kaksintanssikohtauksia, mutta myös vauhtia ja huumoria sisältävä teos on balettia parhaimmillaan.

Matkanjohtajana toimii musiikin maisteri, dir. cant. Sirkka-Liisa Huuhtanen. Retkelle voi ilmoittautua kansalaisopiston nettisivuilla tai ottamalla yhteyttä opiston toimistoon. Retken hinta on 126 euroa.