Ukrainalaisten maksuttomat matkat joukkoliikenteessä päättyvät – Koululaiset saavat Waltti-kortit

Katunäkymä Porrassalmenkadulla.

Ukrainalaiset ovat voineet matkustaa maksutta Mikkelin joukkoliikenteessä maaliskuusta 2022 alkaen. Nyt maksuttomat matkat päättyvät 31.8.2022 Mikkelin kaupungin joukkoliikenteen sopimusliikenteessä sekä Pohjois-Savon Ely-keskuksen sopimusliikenteessä.

Peruskoulun aloittaneet ukrainalaiset ovat siirtyneet peruskoululaisten maksuttomaan Waltti-lipputuotteeseen. Nuoret, jotka siirtyvät opiskelijoiksi, saavat Kelan kautta tarvittavan edun.

Ukrainalaisille tarjottavan maksuttoman joukkoliikenteen päättyessä tulee turvapaikanhakijoiden asioida kaupungin asiointipisteessä ja hankkia sopiva lipputuote käyttöönsä. Siirtymää lippujen hankinnassa voidaan helpottaa jakamalla vastaanottokeskuksiin valmiita vuorokausilippuja helpottamaan asiointia. Mikkelin seudun joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-lippu- ja maksujärjestelmä.