Naisvuori sai jälleen Green Flag Award -tunnuksen

Ihmisiä lipputangon luona.

Mikkelin Naisvuorelle myönnettiin Green Flag Award -tunnus jo toista vuotta peräkkäin. Naisvuori on yksi Suomen kahdestatoista Green Flag -kohteesta. Uusi vihreä lippu vedettiin salkoon tiistaina 6. syyskuuta.

Kaupunginpuutarhuri Marko Vuorinen korostaa, että Green Flag Award lisää Mikkelin tunnettuutta ja voi osaltaan auttaa matkailumarkkinoinnissa. Puutarha- ja vihrealuematkailu on nosteessa ja Vuorisen mukaan turistit saattavat kiertää paikkoja nimenomaan alueellisten erityisyyksien ansiosta. Meneillään oleva Naisvuoren näkötornin remontointi ei tunnuksen saamista haitannut, vaan päinvastoin: Mikkeli on osoittanut, että paikoista pidetään huolta ja merkittäviin kohteisiin panostetaan.

Green Flag Award on kansainvälinen viheralueiden laadun tunnus, jota hallinnoi brittiläinen Keep Britain Tidy -organisaatio ja Suomessa Viherympäristöliitto ry. 

Green Flag Award tunnistaa ja palkitse hyvin ylläpidetyt ja hallinnoidut viheralueet ja asettaa tason kansainvälisesti ensiluokkaisille viheralueille niin Suomessa kuin koko maailmassa. Mikkelissä Naisvuoren viheralueita hoitaa Viherpalvelut Hyvönen Oy.