Kansalaisopiston yleisluennon aiheena tavoitteellinen terveysliikunta 21.9.

Ihmisiä liikkumassa metsässä.

Mikkelin kansalaisopisto järjestää yleisluennon aiheesta Kohti tavoitteellista terveysliikuntaa. Luento pidetään keskiviikkona 21.9. kello 17.30 alkaen yliopistokeskuksen auditoriossa osoitteessa Lönnrotinkatu 5. Luennoitsijana on kokenut valmentaja ja urheilun monitoimimies Jorma Manninen.

Luennolla selvitetään käytännönläheisesti, miksi ja millaista kuormitusta kehomme tarvitsee terveytemme, kuntomme ja toimintakykymme ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Tarkastelussa otetaan huomioon myös ikääntymisen vaikutukset. Omatoimisen tiedonhankinnan ohella esityksessä heijastuu luennoitsijan elämänkaaren mittainen kokemus liikunnan parissa sekä monen vuosikymmenen mittainen toiminta valmentajana. 

Esitys tarjoaa tutkittua ja testattua tietoa ja kokonaisnäkemystä aiheesta sekä runsaasti virikkeitä kohti tavoitteellista terveysliikuntaa. Tarkastelu tapahtuu ennen kaikkea yksilön, mutta myös yhteiskunnan näkökulmasta.

Aihe soveltuu hyvin

  • henkilöille, jotka kaipaavat herätteitä oman liikunnan aktivoimiseksi,
  • aktiivisille terveysliikkujille kehittävän ja riittävän monipuolisen liikunnan turvaamiseksi,
  • henkilöille, jotka haluavat kannustaa iäkkäämpiä vanhempiaan liikunnan pariin,
  • henkilöille, joilla on halua vaikuttaa ennaltaehkäisevän terveydenhuollon edistämiseen yhteiskunnassamme.

Luento on ilmainen eikä sille tarvitse ilmoittautua. Luentoa voi seurata myös etänä osoitteessa http://link.otavia.fi/yleisluento.

Kuva: Ilona Karjalainen / Metsähallitus