Valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maanantaina 26.9.

Kaupunginjohtajaehdokkaat.

Mikkelin kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan maanantaina 26.9. Suoraa lähetystä voi seurata kello 17 alkaen kaupungin Youtube-kanavalta.

Kaupunginvaltuusto haastatteli kolmea kaupunginjohtajaehdokasta keskiviikkona 14.9. Loppusuoralle haussa ovat päässeet Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnunen, FCG:n johtava asiantuntija Timo Nousiainen ja Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska. Haastattelun videotallenteen voi katsoa kaupungin Youtube-kanavalta.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kokouksessa suoritetaan virkavaali virkaa hakeneiden ja virkaan suostumuksen antaneiden ehdokkaiden joukosta. Suljettu lippuäänestys on mahdollista, joten koko valtuusto kokoontuu paikan päällä kaupungintalon valtuustosalissa.

Kolme vahvaa hakijaa

Valtuustolla on edessään valinta kolmesta kaupunginjohtajaehdokkaasta. Janne Kinnunen työskentelee tällä hetkellä Viitasaaren kaupunginjohtajana. Ennen nykyistä virkaansa Kinnunen on ollut myös Saarijärven kaupunginjohtajana. Koulutukseltaan Kinnunen on kasvatustieteiden ja oikeustieteiden maisteri.

FCG:llä johtavana asiantuntijana työskentelevä Timo Nousiainen on aiemmin ollut Tornion kaupunginjohtajana ja Oulun kaupungin kehittämisjohtajana. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Juvan kunnanjohtaja Mervi Simoska on aiemmin toiminut Etelä-Savon maakuntaliiton hallinto- ja kehittämisjohtajana sekä Hirvensalmen kunnan hallintojohtajana. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri.

Timo Halonen jatkaa uuden kaupunginjohtajan aloittamiseen saakka

Virastaan vetäytyvä nykyinen kaupunginjohtaja Timo Halonen jatkaa tehtävässään uuden henkilön aloittamiseen saakka. Halonen irtisanoutui kaupunginjohtajan virasta huhtikuussa allekirjoittaen sovintosopimuksen kaupunginhallituksen kanssa. Kaupunki tiedotti asiasta 12.4.2022.

Halonen on hakeutunut muihin tehtäviin. Hänet on valittu Kainuun hyvinvointialueen hallinto- ja tukipalveluiden toimialajohtajaksi, asiasta uutisoi muun muassa Kuntalehti. Hän ei vielä ole ottanut vastaan uutta virkaa.

Kuva: Janne Kinnunen, Timo Nousiainen ja Mervi Simoska.