Valtuustolle esitetään tilapäisen valiokunnan asettamista – Punninnassa kaupunginhallituksen puheenjohtajiston luottamus

Kaupungintalon ala-aula.

Mikkelin kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle tilapäisen valiokunnan asettamista.

Valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat allekirjoittaneet 8.9.2022 pyynnön kaupunginjohtajalle tilapäisen valiokunnan perustamisesta arvioimaan kaupunginhallituksen ja konserni- ja elinvoimajaoston 1. varapuheenjohtajaa Satu Taavitsaista (sd.).

Valtuustoryhmien puheenjohtajien pyynnössä perustellaan arvioinnin käynnistämistä sillä, että Taavitsainen on julkisesti syyttänyt huhtikuussa 2022 kaupunginvaltuutettu Jarno Strengellin (sdp Mikkeli) syyllistyneen seksuaalirikokseen. Kyseisen syytöksen poliisi on tutkimuksissaan todennut paikkansa pitämättömäksi.

Puheenjohtajisto haluaa selvittää, onko Satu Taavitsainen menettänyt luottamuksensa toimia kaupunginhallituksen ja jaoston varapuheenjohtajana.

Linkki: Asia kaupunginvaltuuston kokouksen 26.9. esityslistalla

SDP hajaantunut moneen ryhmään

Sisäisen hajaannuksen vuoksi Mikkelissä toimii tällä hetkellä kolme sosiaalidemokraattista valtuustoryhmää: sdp:n (6 paikkaa) lisäksi ryhmiä ovat sdp Mikkeli (1 paikka) ja Mikkelin puolesta sdp (3 paikkaa). Satu Taavitsainen on ilmoittanut eroavansa sdp:n valtuustoryhmästä. Valtuusto merkitsee asian tietoonsa kokouksessaan 26.9.