Joukkoliikenteen seniorilipun voi hankkia 65 vuotta täyttänyt – Moppe-linja palvelee joustavasti kaikkia mikkeliläisiä

Linja-auto.

Mikkelin joukkoliikenteen seniorilippuun ovat oikeutettuja kaikki 65 vuotta täyttäneet henkilöt. Alennus koskee vain Waltti-korttia, jonka voi hankkia asiointipisteestä.

65 vuotta täyttäneet voivat hankkia matkustamista varten korttimuotoisen arvolipun ja ladata sille rahaa tai kausilipun 30/90 vuorokautta. Arvo- sekä kausilipulla matkustaminen on senioreille normaalia edullisempaa. Seniorilipun voi ostaa ainoastaan henkilö-, ei haltijakohtaisena. Edut ovat voimassa Mikkelin paikallis- ja maaseutuliikenteen Waltti-liikenteen linjoilla.

Seniorilippu on ikäperusteinen ja mahdollista vain 65 vuotta täyttäneille senioreille. Nuoremmat eläkeläiset kuuluvat aikuisen lippuhinnoitteluun. Sotaveteraanit kulkevat joukkoliikenteessä maksutta.

Moppe-palveluliikenne on kaikkien käytössä

Joukkoliikenteen Moppe-palvelulinjat ovat kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Moppe-liikenne ajetaan matalalattiabusseilla, joihin seniorien, pyörätuolimatkustajien ja muiden liikuntarajoitteisten sekä kantamusten kanssa kulkijoiden on helppo nousta. Tarvittaessa kuljettaja auttaa autoon noustessa ja poistuessa. Moppe tarjoaa yhteyksiä niille asuinalueille, joita paikallisliikenne ei muuten riittävästi palvele.

Moppe-liikenne voi myös poiketa hieman reitiltään ja noutaa henkilön lähempää kotiaan kuin normaali linjaliikenne. Moppe-liikenteessä maksut ovat samoja kuin paikallisliikenteessä. Liikennöitsijänä on Soisalon Liikenne Oy. Aikatauluja on jaossa autoissa sekä asiointipisteessä sekä joukkoliikenteen nettisivuilla.