Jorma Panula johtaa Mikkelin kaupunginorkesteria 1. lokakuuta

Jorma Panula.

Mikkelin kaupunginorkesteri esittää Jorma Panulan johdolla Panulan suurteoksen Peltomiehen rukous solistinaan baritoni Juha Kotilainen. Kuorona saadaan kuulla Sauli Hannukselan valmentamaa Luminos Ensemblea. Lisäksi konsertin ohjelmassa kuullaan musiikkia Rautavaaralta ja Sibeliukselta. Konsertti kuullaan Mikkelin tuomiokirkossa lauantaina 1.10. kello 18.

Jorma Panula on todellinen elävä suomalainen legenda: käytännössä jokainen suomalainen ja aika moni ulkomainenkin kapellimestari on ponnistanut maailman huipulle Panulan tallin kautta tämän opeilla ja mestaroinnilla. Pohjanmaalta ponnistanut Panula on todellinen alansa guru ja kylänvanhin, joka vielä yli 90-vuotiaanakin jakaa osaamistaan ja johtaa itsekin kuvia kumartelematta.

Suomen maineikkaimpiin baritoneihin lukeutuva Kotilainen on tunnettu laajasta repertuaaristaan aina suurista oopperarooleista kirkkomusiikkiin sekä liediin. Lisäksi Kotilainen on ansioitunut uuden suomalaisen musiikin kantaesityksissä. Pitkän uransa aikana Kotilainen on kerännyt menestystä myös useilla kansainvälisillä areenoilla.

Sauli Hannukselan valmentamasta Luminos Ensemblesta on reilussa kymmenessä vuodessa kehittynyt korkeatasoinen 14 naislaulajan lauluyhtye, joka on saanut kiittävää arvostelua sointinsa puhtaudesta ja rohkeista otteistaan. Yhtye on tehnyt myös yhteistyötä suomalaisten huippulaulajien kuten Monica Groopin sekä Jorma Hynnisen kanssa. Luminos Ensemble esiintyi edellisen kerran Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa syksyllä 2020.

Liput osoitteessa lippu.fi.

Kuva: Jorma Panula