Muutamien opiskelijoiden tunnuksissa epäselvyyksiä – tässä vaiheessa ei epäillä tietovuotoa

Mikkelin kaupungin logo.

Muutaman Mikkelin kaupungin opiskelijan edu-alkuisissa tunnuksissa on havaittu 29.9.2022 epäselvyyksiä ja asiaa tutkitaan yhteistyössä järjestelmätoimittajan kanssa.  Epäselvyydet liittyvät opiskelijoiden tilien käyttöön Suomen rajojen ulkopuolella. Tällä hetkellä ei näytä siltä, että tietovuoto olisi tapahtunut, mutta asian selvittely on vielä kesken.

Varatoimenpiteenä kyseessä olevien käyttäjätunnusten salasana on vaihdettu ja opiskelijoiden kirjautuminen Suomen ulkopuolelta on estetty. Mikäli opiskelijalla on tiedossa lomamatka tai opiskelu ulkomailla, voidaan rajojen ulkopuolelta tuleva kirjautuminen sallia tapauskohteisesti.

Vallitsevan tilanteen vuoksi Mikkelin kaupunki huolehtii erityisellä tarkkuudella käyttäjätunnuksiensa turvallisuudesta. Tähän mennessä on jo varmistunut, että tässä yhteydessä nousseet epäselvyydet eivät koske henkilöstön järjestelmätunnuksia.