Syksy pimenee – Heijastimet heilumaan!

Mies tummassa takissa ja heijastimissa.

Valtakunnallinen heijastinpäivä 1.10. muistuttaa jälleen heijastimen tärkeydestä hämärinä ja pimeinä syysaamuina ja -iltoina.

Mikkelin kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä sekä aluejohtokunnat ovat mukana kampanjoimassa heijastimien puolesta. Joukkoliikenteessä tapahtuva heijastinten jako kohdistetaan Suonsaaressa oleville maahanmuuttajille yhteistyössä Liikenneturvan ja Soisalon Liikenteen kanssa 19.10.

Pitäjien alueilla on 1.10. alkaen niin sanottuja heijastinpuita, joihin voi tuoda heijastimia ja joita voi ottaa mukaansa.

Anttolassa heijastinpuina ovat Pennilän pysäköintialueen Mikkelintien puolella olevat kaksi puuta, Pennilän kiinteistön ja Ravintola Rysän välissä.

Haukivuorella heijastinpuu on  Keskustiellä, ”Wanhan torin puistossa”.

Ristiinan heijastinpuut ovat entisen kirjaston edessä oleva lehtipuut, osoitteessa Brahentie 34.

Suomenniemellä heijastinpuu on Salen pihassa, osoitteessa on Kirkonkyläntie 1.

Heijastinpäivää vietetään joka vuosi. Heijastinpäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käynnistämään heijastinkauden – viimeistään nyt.

Liikenneturvan lanseeraamaa päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Teemapäiviä ja tempauksia tarvitaan myös liikenneturvallisuustyössä, koska unohtaminen on inhimillistä. Oikea-aikainen muistutus kannustaa tekemään turvallisia valintoja.

Lisätietoja heijastimista ja heijastinten oikeaoppisesta käytöstä on osoitteessa liikenneturva.fi.