Työelämä ja opiskelijat kohtaavat ensimmäistä kertaa järjestettävässä Yritysapprossa 5.10.

Kaupungin keskusta.

Korkeakouluopiskelijoille suunnattu kaupunkisuunnistustapahtuma, Mikkelin Yritysappro, järjestetään keskiviikkona 5.10. Opiskelijat kiertävät eri yritysten ja organisaatioiden, pääosin toiminnallisia rasteja, kello 16–19. Tämän jälkeen osallistujille on luvassa yhteinen illanvietto DOM Mikkelissä, jossa muun muassa palkitaan rasteilla ansioituneet joukkueet. Tapahtumasta on tarkoitus luoda jatkumo tuleville vuosille.

Tapahtumalla halutaan edesauttaa opiskelijoiden ja työelämän kohtaamista sekä tehdä tunnetuksi Mikkelin alueen yrityksiä. Yritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa osaavaa työvoimaa, ja muun muassa opinnäytetöillä on mahdollista ratkoa tutkimustiedon haasteita yrityksen kehittämisessä. Kun opiskelijat ja yrittäjät sekä yritykset tulevat tutuiksi jo opintojen aikana, on helpompi hahmottaa yhteistyön paikkoja, ja edistää työsuhteiden syntymistä valmistumisen jälkeen.

Tapahtumaan on osallistumassa korkeakouluopiskelijoita Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta, LUT-yliopistosta ja Mikkelin yliopistokeskukselta.

Rastit sijaitsevat Mikkelin keskustassa tai sen läheisyydessä. Yrityksiä mukana on noin kolmisenkymmentä ja opiskelijoita odotetaan osallistuvan useampi sata. 

Tapahtuman takana ovat Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Mikkelin kaupunki, Mikkelin Yrittäjät, Etelä-Savon Yrittäjät, Etelä-Savon kauppakamari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto ja Mikkelin yliopistokeskus. Tapahtuman tuottaa SaaraLiu:n yrittäjä Saara Liukkonen.

Kuva: Jonne Vaahtera