Lokakuun kulttuurikahvilassa 13.10. tutustutaan paikallisiin kirjailijoihin

Kahvikuppi ja kahvipapuja.

Mikkelin seutukirjaston ja Kulttuurin unelmavuoden kulttuurikahvila järjestetään torstaina 13.10. pääkirjaston yläaulassa. Kulttuurikahvila-toiminta käynnistettiin maaliskuussa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on tarjolla säännöllisesti kerran kuussa.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä. Lokakuun kulttuurikahvilassa tutustutaan paikallisiin kirjailijoihin ja heidän teoksiinsa. Kirjailijahaastatteluissa kuullaan vastikään Ruuhkaisia napanuoria -teoksen julkaissutta Mirkka Auvista sekä keväällä esikoisromaaninsa Kesämökki julkaissutta Marja-Liisa Kakkosta. Ohjelmistossa kuullaan muusikko Jaakko Pitkäsen kirjoihin ja kirjallisuuteen linkittyvää musiikkia kahden setin verran.

Haastatteluiden ja musiikin välissä Mikkeli-seura esittelee Mikkelin historiaa videoesityksillä. Mikkeli-seura vastaa myös kahvilatoiminnasta.  Kahvilan aikana valokuvaaja ja yhteisöpedagogiopiskelija Jarmo Hämäläinen esittelee kiinnostavimpia valokuvakirjoja ja antaa vinkkejä parempiin valokuviin. Mukaan voi ottaa omia kuviaan kuvausvinkkejä varten.

Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset. Seuraavat kulttuurikahvilat järjestetään 10.11. ja 8.12.

Aikataulu 13.10.
klo 14.30 kirjailijahaastattelu: Mirkka Auvinen
klo 15 & 17 Mikkeli-seura
klo 16 kirjailijahaastattelu: Marja-Liisa Kakkonen
klo 16.30 & 17.30 muusikko Jaakko Pitkänen

Kulttuurin unelmavuoden tavoitteina ovat kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alan tekijöiden työllistäminen sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella. Hanke edistää kokonaisvaltaisesti sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä. Hankkeen rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Mikkelin kaupunki.