Nyt voit kertoa mielipiteesi Etelä-Savon hyvinvointialueen strategialuonnoksesta

Lapsi ja kaksi sairaalaklovnia.

Tammikuussa 2023 toimintansa aloittava Etelä-Savon hyvinvointialue on laatinut aluevaltuuston johdolla hyvinvointialuestrategiaansa.

Strategia on alueen ylin toimintaa ohjaava dokumentti, jonka avulla aluevaltuusto määrittelee yleiset suuntaviivat hyvinvointialueen toiminnalle ja kehittämiselle. Aluevaltuusto on työstänyt strategiaa kolmessa työpajassa ja työskentelyn tuloksena syntynyt luonnosversio on nyt julkaistu.

– Strategiatyö on ollut erittäin tärkeää. Sen myötä keväällä aloittaneet aluevaltuusto ja -hallitus sekä viranhaltijajohto ovat aloittaneet yhteistyötään, Etelä-Savon hyvinvointialueen konsernipalvelujen toimialajohtaja Sami Sipilä sanoo.

– Etelä-Savo etsii strategian kautta omat vahvuutensa ja erityispiirteensä. Toisaalta on myös löydettävä ne painopisteet, joihin tiukassa taloustilanteessa panostetaan, Sipilä jatkaa.

Aluevaltuuston on määrä päättää lopullisesta strategiasta marraskuussa 2022. 

– Toiminta-ajatus ”Myö yhessä” tiivistää hyvinvointialueen tahtotilan toisaalta organisaationa, toisaalta kuntien, yritysten ja järjestöjen suuntaan, Sipilä sanoo.

Strategiakysely on vastattavissa 16.10.2022 mennessä

Strategiakyselyn avulla hyvinvointialue kartoittaa asukkaiden, luottamushenkilöiden, henkilöstön ja kumppaniorganisaation edustajien näkemyksiä strategialuonnoksesta. Strategiakyselyn tulosten perusteella arvioidaan strategialuonnoksen muutostarpeet ennen sen saattamista aluevaltuuston hyväksyttäväksi.

Strategiakyselyyn voi vastata 16.10.2022 mennessä.

Linkki kyselyyn (klikkaa tästä)

Linkki: Strategialuonnos

Kuva: Sairaalaklovnit viihdyttämässä lasta Mikkelin keskussairaalan perhetalossa (Pihla Liukkonen).