Mikkelin Musiikkijuhlat julkisti nelivuotisen yhteistyösopimuksen Lontoon Philharmonian kanssa

Santtu-Matias Rouvali.

Mikkelin Musiikkijuhlat on julkistanut nelivuotisen yhteistyösopimuksen Lontoon Philharmonia -orkesterin kanssa. Sopimus kattaa vuodet 2023–26, joiden aikana Philharmonia esiintyy Musiikkijuhlilla neljänä iltana vuosittain. Philharmonian konsertit johtaa ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali sekä vuosittain vaihtuvat vierailevat kapellimestarit.

Maailman huippuorkestereihin lukeutuva Philharmonia Orchestra teki ensiesiintymisensä Mikkelissä ylikapellimestari Rouvalin johdolla kesällä 2022. Vuonna 2023 Philharmonia esiintyy Mikkelin Musiikkijuhlilla 2.–5.8. välisenä aikana. Orkesterin soittajat esiintyvät myös kamarimusiikkikonserteissa useana päivänä.

Festivaalin ajankohta muuttuu ensi vuodesta alkaen heinä–elokuun vaihteeseen. Vuoden 2023 festivaalin suuri teema on Rakkaus. Festivaali järjestetään 29.7.–5.8.2023. Oheisohjelmien sarja On the Move! järjestetään entistä laajempana, tapahtumat alkavat jo juhannusviikolla ja jatkuvat festivaalin päätöspäivään saakka.

Vuoden 2023 ohjelmisto julkistetaan vaiheittain. Ensimmäiset konsertit tulevat myyntiin marras–joulukuun 2022 vaihteessa.

– Philharmonia on innoissaan julkistaessaan uuden yhteistyön Mikkelin Musiikkijuhlien kanssa. Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään kukoistavaa kumppanuutta ylikapellimestarimme Santtu-Matias Rouvalin kanssa tällä suomalaisen musiikkikalenterin tärkeällä vuotuisella festivaalilla, sanoo Philharmonian toimitusjohtaja Thorben Dittes.

– Philharmonian erinomaisen menestyksekkään debyytin jälkeen kesällä 2022 oli alusta asti luonnollista etsiä jatkoa vasta perustetulle kumppanuudelle. Festivaalilla on taiteellisesti kunnianhimoisia tulevaisuudensuunnitelmia, ja Philharmonia ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin kanssa täyttää ja ylittää odotuksemme kaikilta osin, sanoo festivaalijohtaja Teemu Laasanen.

Philharmonia Orchestra on yksi Lontoon sinfoniaorkestereista. Vuonna 1945 perustetun Philharmonian pääpaikka sijaitsee Lontossa, Southbank Centren Royal Festival Hallissa. Lahtelaissyntyinen Santtu-Matias Rouvali on Philharmonian pääkapellimestari.

Kuva: Santtu-Matias Rouvali johti harjoituksia Mikkelissä kesällä 2022.