Suurta suosiota kerännyt Museoiden yö -tapahtuma järjestetään Mikkelissä 28.10.

Suur-Savon museo erikoisvalaistuksessa.

Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja museot järjestävät jälleen koulujen syyslomaviikon perjantaina 28.10. kello 17–24 kaikille maksuttoman Museoiden yö -tapahtuman.

Tapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran. Viime vuonna Museoiden yö keräsi huimat 11 040 käyntiä, jolloin jokaiseen mukana olleeseen kohteeseen tehtiin noin 700–2000 vierailua illan aikana.

Tänä vuonna tapahtumassa on mukana seitsemän kohdetta: Mikkelin taidemuseo, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Päämajamuseo, Suur-Savon museo, Jalkaväkimuseo, Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkko ja Mikkelin valokuvakeskus. Tapahtuman ohjelmalla on tarkoitus rikastuttaa museoiden toimintaa, herättää näyttelyitä eloon ja ennen kaikkea madaltaa kaupunkilaisten kynnystä lähteä vierailemaan museoissa.

Kunkin kohteen ohjelma on suunniteltu niiden omien suuntausten mukaisesti ja tapahtumaa on järjestetty koko illaksi, aina kello 24 saakka. Tapahtuman ensimmäiset kolme tuntia kattaa perheille suunnattua ohjelmaa, kun taas loppuillasta aikuisille on enemmän koettavaa ja nähtävää. Suur-Savon museo, Muisti sekä valokuvakeskus nähdään tapahtumassa erikoisvalaistuksessa. Kohteiden valaistuksen mahdollistaa Kulttuurin unelmavuosi -hanke.

Muutama tärppi illalle

  • Mikkelin taidemuseossa Suomen sarjakuvaseuran työpaja kello 18–22, meditaatio kello 23.15.
  • Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkossa pääsee osallistumaan esimerkiksi kuvasuunnistukseen
  • Suur-Savon museossa Kummituksia ja kuoleman kummajaisia -yöhetki kello 22–24. Pihalla on lelujen vaihtopiste kello 17–20, toimintaa lapsille ja valoshow kello 20 ja 22
  • Sodan ja rauhan keskus Muistissa Mikkelin kaupunginorkesteri konsertoi kello 17.30 ja 19. 

Illan aikana voi nauttia tunnelmallisista pop up -kahviloista muun muassa Jalkaväkimuseolla ja Suur-Savon museolla, sekä kahvila Rauhassa Sodan ja rauhan keskus Muistilla. 

GalleriAri ja Kirjalan kahvipaahtimo osallistuvat myös tapahtumaan pitämällä oviaan auki asiakkaille aina kello 24 asti.

Tapahtuman kävijät voivat osallistua Museokortin ja muiden palkintojen arvontaan keräämällä vähintään neljä leimaa Museoiden yö -leimapassiin. Passeja saa kohteista tapahtumaan saavuttaessa.

Myös Mikke-juna ajaa kohteiden väliä "non stopina" koko tapahtuman ajan. Tapahtuman ohjelmaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa museoidenyo.fi.

Kuva: Suur-Savon museo erikoisvalaistuksessa vuonna 2021 (Ismo Funke).