Urpolan maastopyöräreitti on ajovalmis

Talvipyöräilijä

Talkootyönä raivattu Urpolan maastopyöräreitti on nyt merkattu ja ajovalmis, kertoo talkoolaisten yhteyshenkilö Teemu Ripatti.

Vajaa yhdeksän kilometrin mittainen maastopyöräreitti tarjoaa lajin harrastajalle monipuolisen ajokokemuksen. Reitiltä löytyy helppoa neulaspolkua sekä muutama lyhyehkö siirtymä kuntoradalla, mutta myös teknisempää juurakkoa ja kivikkoakin. Reitillä on hyödynnetty olemassa olevia polkuja, täysin uutta raivattua polkua on tehty Kaituenlammen rantaan n. 1,5 km verran.

”On kyllä siistiä, että saimme porukalla raivattua ja merkattua reitin valmiiksi ennen talvea. Mikkelissä on hienoja maastoja, mutta erittäin vähän merkittyjä polkuja maastopyöräilyyn. Nyt tätä uutta reittiä kelpaa markkinoida myös Mikkelin ulkopuolisille harrastajille, myös matkailun kautta tulevat asiakkaat ovat enemmän kuin tervetulleita ajamaan ja nauttimaan hienosta reitistä” toteaa Teemu Ripatti.

Reitti on merkattu siten, että harrastaja ajaa varmasti reittiä oikeaan suuntaan. Mikkelin kaupungin Liikuntapalveluiden hankkimia opastekylttejä asennettiin reitille lähes 50 kpl. Lisäksi puihin ja kiviin on tehty reittimerkintöjä sinisillä maalitäplillä. Opastetaulu ja kartta tullaan asentamaan reitin alkupisteeseen Urpolan pysäköintialueen tuntumaan vielä myöhemmin. Lisäksi ensi keväänä on tulossa yhteinen ajotapahtuma Urpolan uudelle reitille!

***

Mikkelin Urpolan maastopyöräreitti tiivistetysti:
– Pituus 8.7 km, nousua 165m.
– Alku- ja paluupiste on Urpolan liikunta-alueen parkkipaikan tuntumassa.
– Reitti on merkitty maastoon sinisellä täplillä ja maastopyörälogolla varustetuilla komposiittimerkeillä sekä nuolikyltein.
– Ajettava maasto on monipuolista luonnon polkua. Reitiltä löytyy helppoa neulaspolkua, mutta myös teknistä juurakkoa ja kivikkoa sekä muutama endurotyylinen vauhdikas alamäki.
– Huomioi oma ajovauhtisi- ja tekniikkasi maastonmuodot ja polun kunto huomioon ottaen.
– Varaudu tarvittaessa pysähtymään ja ota muut maastossa liikkujat huomioon polkujen risteyksissä ja kuntoradalla.
– Aja reittiä sille merkittyyn kulkusuuntaan.
– Urpolan maastopyöräreitin raivaus ja merkintä on tehty talkoovoimin syksyllä 2022

Kuvituskuva: Jonne Vaahtera