Marraskuun kulttuurikahvilassa 10.11. luvassa musiikkia ja käsityöaktivismia

Nainen soittaa kitaraa yleisölle kirjastossa.

Kirjaston ja Kulttuurin unelmavuoden kulttuurikahvila järjestetään torstaina 10.11. kello 14–18 pääkirjaston yläaulassa. Kulttuurikahvila-toiminta käynnistettiin maaliskuussa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Mikkelin pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on tarjolla säännöllisesti kerran kuussa.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä. Marraskuun kahvilassa kuullaan aimo annos musiikkia. Esiintymässä ovat Lauri Ronimus ja Juha Lindhbohm. He esittävät musiikkia laulun, pianon ja trumpetin voimin yhden setin verran heti kahvilan alussa. Myöhemmin kuullaan Pauliina Hintsasen laulua, Jendren Prusakin pianon säestämänä. He esiintyvät kahvilan loppupuolella kahden setin verran. Musiikin lomassa voi osallistua Kirjastosta kansanvallan kohtaamispaikka -hankkeen käsityöaktivismipajaan, #jalanjälkeni. Pajassa pohditaan mikä on oma jalanjälki ja kirjaillaan kankaalle ajatukset, jotka vievät kohti luontoa, eläimiä ja ihmisiä kunnioittavaa maailmaa. Hanke tarjoaa tarvikepaketin 14:lle ensimmäiselle, myös omat kirjontavälineet voi ottaa mukaan.

Kahvila toiminnasta vastaa Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.

Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalankynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset. Maksutapoina käteinen ja korttimaksu.

Seuraava ja samalla vuoden viimeinen kulttuurikahvila järjestetään 8.12.

Aikataulu

klo 14–18 Käsityöaktivismipaja #jalanjälkeni
klo 14.30 musiikkia: Lauri Ronimus ja Juha Lindhbohm
klo 16 & 17 musiikkia Pauliina Hintsanen ja Jendrek Prusak

Kulttuurin unelmavuoden tavoitteina ovat kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alan tekijöiden työllistäminen sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella. Hanke edistää kokonaisvaltaisesti sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä. Hankkeen rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Mikkelin kaupunki. 

Kuva: Pihla Liukkonen