Tiedote Urpolan koulun sisäilmasta 16.11.2022

Mikkelin kaupungin logo.

Urpolan koulun sisäilmatyöryhmä kokoontui 2.11.2022. Kokouksessa käsiteltiin koulun sisäilmaan liitettyjä haasteita.

Urpolan koulu muutti syyslukukauden 2020 alussa väistötiloihin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampusalueelle. Koulu toimii kampusalueella N-rakennuksessa sekä siirtokelpoisissa tilaelementeissä.

Koulussa on ollut paikallinen vesivahinko 3. kerroksessa elokuun lopulla vuonna 2021. Tämä vaurio on korjattu asianmukaisesti. Luokkatiloissa NC330 ja NC335 tehtiin sisäilmaston perustarkastus keväällä 2022. Tarkastuksessa havaittiin pieniä puutteita, joilla voi olla sisäilman laatua heikentävä vaikutus. Puutteita on korjattu kesän 2022 aikana. Korjausten osalta tehdään vielä tarkastus marraskuun 2022 aikana. Koulun sisäilman olosuhteita seurataan edelleen. Seuraava sisäilmatyöryhmän kokous pidetään marraskuun lopulla.

Urpolan koulu muuttaa uuteen, rakenteilla olevaan Saimaanportin yhtenäiskouluun sen valmistuttua alkuvuodesta 2024.