Jukurit lähtee koulukiertueelle viemään terveiden elintapojen ilosanomaa

Jukurien pelaajia.

Mikkelin Jukurien liigajoukkue vierailee muutaman vuoden tauon jälkeen kaikissa mikkeliläisissä ala- ja yläkouluissa. Koulukiertue järjestetään maanantaina 28. marraskuuta. Jukurit lahjoittaa jokaiselle mikkeliläiskoululaiselle pääsylipun Jukurien kotiotteluun.

Koulukiertueen teemana on ”Terveet elintavat”. Terveelliseen ja tasapainoiseen elämään kuuluu liikunta, oikeanlainen ravinto, riittävä uni, mielekäs tekeminen ja hyvät kaverisuhteet. Terveelliset elämäntavat omaksutaan jo nuorena. Ammattiurheilijan elämässä tasapaino on erityisen tärkeää, sillä huippusuoritukseen pystyy vain, jos kaikki elämän osa-alueet levosta ruokaan ja kaverisuhteisiin ovat kunnossa.

Kiertueen tavoitteena on muistuttaa, että elämän tasapaino saadaan aikaan pienillä arkipäiväisillä asioilla.

–  Hienoa jälleen kahden vuoden koronatauon jälkeen päästä joukkueen kanssa tapamaan mikkeliläisiä nuoria tärkeän teeman puitteissa. Jukurien pelaajat ovat monille esikuvia, joten heidän sanomaansa terveellisestä ja tasapainoisesta elämästä varmasti kuunnellaan tarkalla korvalla, kertoo Jukurien markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori Mika Aro.

Liigajoukkue liikkuu päivän aikana yhdeksään ryhmään jakautuneena, ja kiertueella ovat mukana pelaajien lisäksi valmennusjohdon sekä seuran edustus. Jokainen lapsi ja nuori saa tapahtumasta muistoksi pääsylipun Jukurien kotiotteluun. Pelaajat jakavat myös kuvallisia nimmarikortteja.

Kiertueen mahdollistavat Jukurien yhteistyökumppanit LähiTapiola Savo-Karjala, Savon Autokeskus, Keittiötukku Mikkeli ja Kauppakeskus Akseli. Kiertue on myös osa Jukurien ja Mikkelin kaupungin yhteistyötä.

Ensi vuoden alkupuolella Jukurit tekee vastaavan kiertueen mikkeliläisiin päiväkoteihin.