Vuoden viimeinen kirjaston kulttuurikahvila järjestetään 8.12.

Nainen soittaa kitaraa yleisölle kirjastossa.

Kuluvan vuoden viimeinen kulttuurikahvila järjestetään Mikkelin pääkirjastossa torstaina 8.12.

Kulttuurikahvilatoiminta käynnistettiin maaliskuussa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen ja Mikkelin pääkirjaston yhteistyönä. Kulttuuria ja kahvia on ollut tarjolla säännöllisesti kerran kuussa lukuun ottamatta kesäkuukausia.

Kulttuurikahvila tarjoaa ihmisille mahdollisuuden nauttia paikallisten kulttuurin ja taiteen tekijöiden esityksistä ja tuotoksista lämpimän kahvikupposen äärellä. Joulukuun kahvilan ohjelmisto on tehty yhdessä Equal Art Mikkeli -tapahtuman ja Kirjastosta kansanvallan kokoontumispaikka -hankkeen kanssa.

Kahvilassa pääsee kokeilemaan tuolitanssia ESLin Mari Kurtin ohjauksessa. Keraamikko Paula Ruuttunen on iltapäivän ajan paikalla ohjaamassa keramiikkatyöpajaa, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan omia kädentaitojaan. Kirjastosta kansanvallan kokoontumispaikka -hankkeen tarjoamana koko kahvilan ajan mahdollisuus osallistua Venla Kainulaisen ohjaamaan Äänet kuuluviin -sarjakuvapajaan, jossa taiteillaan sarjakuvaa itselle tärkeistä asioista. Mikkeli-salissa on parhaillaan nähtävillä savonlinnalaisen Nina Leppäsen taidenäyttely. Kahvilan ajan Ninan näyttelyä ovat esittelemässä Ninan äiti Kaija Leppänen ja taidekuraattori Riitta Moisander. Kahvilan ohjelman kruunaa mikkeliläisen muusikon EmmaJulian esiintyminen. EmmaJulia esiintyy kaksi kertaa, ja ainakin toisessa setissä kuullaan myös jouluista musiikkia.

Kahvilatoiminnasta vastaa Eläkeliiton Mikkelin yhdistys. Kulttuurikahvilan tavoitteena on rikastuttaa kirjaston tapahtumatarjontaa sekä tarjota matalan kynnyksen kulttuurikokemuksia. Se on tarkoitus juurruttaa osaksi kirjaston toimintaa myös Kulttuurin unelmavuoden jälkeen.

Kulttuurikahvilaan on vapaa pääsy. Kahvilan tuotteet ovat omakustanteiset.

Aikataulu
klo 14.30 ja 15.30 Tuolitanssipaja, Mari Kurtti
klo 14–16 keramiikkatyöpaja, Paula Ruuttunen
klo 16 ja 17 musiikkia, EmmaJulia
klo 14–18 Nina Leppäsen näyttelyn esittely (Kaija Leppänen ja Riitta Moisander) ja Äänet kuuluviin -sarjakuvapaja (Venla Kainulainen)

Kulttuurin unelmavuoden tavoitteina ovat kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alan tekijöiden työllistäminen sekä hyvinvoinnin lisääminen alueella. Hanke edistää kokonaisvaltaisesti sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä. Hankkeen rahoittavat Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Mikkelin kaupunki. 

Kuva: Pihla Liukkonen