Vuoden 2022 Pro Mikkeli -mitalit myönnettiin Olli Jokiselle ja Teemu Laasaselle

Suomen lippu, taustalla sininen taivas.

Vuoden 2022 Pro Mikkeli -mitalit on myönnetty jääkiekkovalmentaja Olli Jokiselle ja festivaalijohtaja Teemu Laasaselle. Mitalinsaajat julkistettiin Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2022 Mikkelin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa.

Mikkelin kaupunki on vuodesta 1983 lähtien myöntänyt Pro Mikkeli -mitalin henkilölle, joka kotipaikastaan riippumatta on toiminut merkittävästi Mikkelin kaupungin hyväksi ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi. Tänä vuonna kaupunginhallitus päätti jakaa kaksi mitalia.

Perustelut

Jääkiekkovalmentaja Olli Jokinen
Olli Jokinen valmensi Mikkelin Jukurit ensimmäisen kerran Liigan pudotuspeleihin keväällä 2022. Jokinen on vaikuttanut myönteisesti paikkakunnan ilmapiiriin ja tuonut Mikkeliin voittamisen kulttuuria. Jukurien menestys on kehittänyt mikkeliläistä ammattiurheilua, sitouttanut yhteisöä sekä antanut Mikkelille valtakunnallisesti positiivista näkyvyyttä.

Festivaalijohtaja Teemu Laasanen
Teemu Laasanen on kehittänyt Mikkelin Musiikkijuhlia rohkeasti ja määrätietoisesti. Laasanen on työllään vahvistanut mielikuvaa kulttuurikaupunki Mikkelistä. Pitkäaikainen sopimus lontoolaisen Philharmonia Orchestran kanssa on osoitus festivaalin onnistumisesta koronapandemian jälkeen. Epävakaisista ajoista huolimatta Musiikkijuhlat on onnistunut luomaan uutta toivoa ja tarjoamaan yleisölle ikimuistoisia elämyksiä.

Edellisten vuosien Pro Mikkeli -mitalilla palkittuja
2021: Pauliina Rundgren, tuotesuunnittelija
2020: Paavo Lipponen, valtiotieteen maisteri; Santeri Seppälä, terveyspalvelujen johtaja
2019: Katariina Kinnunen, lehtori
2018: Jukka Ahdelma, toimittaja
2017: Hannele Wirilander, FM
2016: Aake Kalliala, näyttelijä
2015: Velimatti Huittinen, professori
2014: Mika Sillanpää, professori
2013: Janne Viitamies, toiminnanjohtaja
2012: Jussi Jääskeläinen, jalkapalloilija