Kulttuuritila 22 ei saanut jatkorahoitusta

Mies istumassa sohvalla ja lukemassa, taustalla maalaus seinällä.

Esittävän taiteen osuuskunta Kaukasuksen pop up -hankkeena aloitettu Kulttuuritila 22 ei saanut jatkorahoitusta Koneen säätiöltä vuosiksi 2023–24. Näin ollen Kulttuuritila 22 Mikkelin Maaherrankadulla sulkee ovensa tammikuun 2023 lopussa.

– Onhan tämä pettymys. Erityisesti mikkeliläisille ja sen kulttuurikentälle. Koemme kuitenkin, että kokeiluna tila oli onnistunut ja osoitimme tällaisen toiminnan tarpeellisuuden. Toivotaan, että Kulttuuritila 22 palaa joskus jossain muodossa, kommentoi Kaukasuksen Joonas Kääriäinen.

Kulttuuritila 22 avasi ovensa heinäkuussa 2022 Koneen säätiön rahoittamana. Avoimen ja rohkean kulttuuritilan perustana ovat tasavertaisuus, rohkeus, antirasistinen toiminta ja saavutettavuus, jotka näkyivät myös ohjelmistovalinnoissa. Kulttuuritila 22 työllisti Kaukasuksen yhdeksän varsinaisen jäsenen lisäksi yli 100 taiteilijaa. Tilassa on käynyt joulukuun alkuun mennessä lähes 2000 kävijää.

Kulttuuritila 22 on avoinna tammikuun loppuun saakka, pois lukien joululoma, joka alkaa 20.12. Tilassa on tällä hetkellä nähtävissä paikallisen taiteilijan Mari Saravon taidenäyttelyt I saw a dream ja Puput. Myös Reilun kaupan joulupuoti toimii joululomaan saakka. Tila on auki arkisin kello 12–18 ja lauantaisin 10–14.

– Kokoustamme kollektiivin kanssa huomenna, kuinka tammikuun kanssa edetään. Helmikuun todennäköisesti puramme tilaa ja sen toimintaa. Mutta sen tiedämme, että osallistumme oheiskohteena Työväen näyttämöpäiville tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Toisaalta se tuntuu sopivalta tavalta lopettaa, sanoo Kaukasuksen Minttu Tamski.

Esittävän taiteen kollektiivi Kaukasus jatkaa toimintaansa normaalisti. Seuraava produktio sijoittuu syksyyn 2023 ja tulevana vuonna kollektiivi aloittaa Mikkelin kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupungin museoiden kanssa yhteistyössä toteutettavan performatiivisen installaation Kaksi mummoa meni mustikkaan – toinen ei mahtunut, jota rahoittaa Uudet klassikot -rahasto. Kaukasus jatkaa
yhteistyötuotantojaan muun muassa Työväen näyttämöpäivien, Vantaan poikateatterin sekä Yleisradion kanssa.