Kaupunginhallitus toivotti Janne Kinnusen tervetulleeksi

Janne Kinnunen ja Pirjo Siiskonen.

Mikkelin kaupunginhallitus toivotti uuden kaupunginjohtajan tervetulleeksi Mikkeliin. Janne Kinnunen sai onnittelukukat ennen kaupunginhallituksen kokouksen aloittamista maanantaina 9.1. Kokous alkoi keskinäisellä tutustumisella ennen varsinaisen esityslistan avaamista.

– Lämpimästi tervetuloa Mikkeliin! Alussa on uusi vuosi ja meillä on uusi johtaja, aloitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen (kesk.)

– Hyvin toiveikkaina me kaikki suhtaudumme uuteen tulevaan. Olemme lukeneet haastatteluista, että kaupunginjohtajamme on ongelmanratkaisija. Tämä määrittely sopii meille erinomaisen hyvin, koska meillä riittää ratkaistavia ongelmia – yhteistyössä luottamushenkilöidemme kanssa. Uskon, että teemme yhteistyötä Mikkelin parhaaksi.

– Kaupunginhallituksen puolesta toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi!

Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen vaihtoi ajatuksia Mali Soinisen (kok.) kanssa ennen kokouksen alkua. Taustalla Minna Pöntinen (vihr.) ja hallintojohtaja Ari Liikanen. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kaupunginjohtaja Kinnunen otti tervetulotoivotukset innolla vastaan.

– Nyt viikon verran olen ollut kaupunginjohtajana Mikkelissä. On ollut ilo huomata, kuinka olen saanut hyvin paljon apua alkuun sekä perehdytystä kaikkeen tarvittavaan. Usein merkittävät ja hienot jutut uppoutuvat kunnallisessa elämässä kohinaan. Nyt olen huomannut, että Mikkelissä on paljon asioita, joista meidän kannattaa olla ylpeitä. Niiden asioiden esiintuominen on tärkeää.

Kinnunen luonnehti kaupunginhallitukselle itseään positiivisena ihmisenä, joka kuitenkin pystyy varautumaan ikäviinkin yllätyksiin.

– Hyvässä yhteistyössä lähdemme ajamaan Mikkelin asiaa eteenpäin. Se on perusjuttu. Uskon, että Etelä-Savon muutkin kunnat saadaan pelaamaan samaan yhteiseen pussiin. Koko seutu hyötyy meidän vahvasta tekemisestämme. Kiitos vielä, ja ei muuta kuin eteenpäin!

Janne Kinnusen ensimmäinen esiintyminen kaupunginvaltuuston kokouksessa on 23.1. Kaupunginjohtajan työ on nyt alkanut toden teolla.

Pääkuva: Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pirjo Siiskonen.