Baarimestariopiskelijoiden kilpailut järjestetään Mikkelissä 22.1.

Lasi, johon kaadetaan juomaa.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun baarimestarin erikoisammattitutkinnon opiskelijat mittelevät taidoistaan After Barissa Mikkelissä sunnuntaina 22.1. kello 18 alkaen. Esedu järjestää kilpailun yhteistyössä After Barin ja Anoran kanssa.

Baarimestariopiskelijat kisaavat keskenään kahdessa eri sarjassa: alkoholiton mocktail ja alkoholipitoinen juomasekoitus.

– Opiskelijat saavat tietyt raaka-aineet, joista he kehittelevät omat ohjeensa juomiin. Kilpailuprosessi on haastava ja suunnittelutyö on aloitettu jo viime syksynä, kertoo Esedun opettaja Henna Kääriäinen.

Kääriäinen on toiminut baarimestareiden koulutuksessa opettajana yhdessä Antti Halosen kanssa, joka on toiminut koulutuksessa asiantuntijakouluttajana. Kilpailussa on tiukat säännöt ja tuomarointi tapahtuu pääyhteistyökumppaneiden toimesta.

– Voittajalle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi myös mahtavat palkinnot, jotka yhteistyökumppanit tarjoavat, Kääriäinen kertoo.

Kilpailuun osallistuu yhteensä seitsemän opiskelijaa, jotka kaikki toimivat alan ammattilaisina erilaisissa iltaravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa esimerkiksi tarjoilijoina, baarityöntekijöinä sekä vuoropäällikköinä.

– Erikoisammattitutkinnon opinnot sopivat ravintola-alan tutkinnon suorittaneille ja työkokemusta baarityöstä omaaville henkilöille, jotka työskentelevät tällä hetkellä baarityössä.

Baarimestarityön erikoisammattitutkinto alkaa seuraavan kerran Esedulla syyskuussa 2023.