Kaupunginorkesteri avaa kevätkautensa kapellimestarilegenda Juha Kankaan johdolla torstaina 19.1.

Kaupunginorkesteri poseeraa nurmikolla.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kunniakapellimestari Juha Kangas johtaa Mikkelin kaupunginorkesterin kevätkauden avauskonsertin. Orkesterin oma konserttimestari Jyrki Lasonpalo esiintyy solistina Karl Amadeus Hartmannin Concerto Funebressa viululle ja jousiorkesterille. Konsertin ohjelman täydentää P.H. Nordgrenin Koko maailma valittanee, Mozartin Serenata Notturna sekä Franz Schubertin Viisi menuettia ja kuusi trioa. Konsertti kuullaan Mikaelissa torstaina 19.1.2023 kello 19 ja Savonlinnan tuomiokirkossa perjantaina 20.1.2023 kello 19.

Kaupunginorkesterin kevätkausi alkaa voimakkaalla konsertilla, jossa tunnelmat vaihtuvat synkkämielisyydestä riemuun. Kokkolan musiikkielämän voimahahmo, kapellimestari Juha Kangas luotsaa kuulijat syvälliselle matkalle kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Karl Amadeus Hartmannin toisen maailmansodan alussa säveltämän teoksen Concerto funebre viululle ja jousiorkesterille sydäntä raastavassa sävelkielessä kuvastuu aikansa synkät näkymät. Teoksen päättävä vanhaan venäläiseen lauluun perustuva lyyrinen koraali soi kuitenkin rauhaa ja toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Tänä päivänä edelleen ajankohtaisessa teoksessa Jyrki Lasonpalon viulu soi tunteiden ääripäissä teknistä taituruutta unohtamatta. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin perustaja, konkarikapellimestari Juha Kangas alustaa teoksen niin ikään syvällisen voimakkaalla Pehr Henrik Nordgrenin teoksella Koko maailma valittanee, joka perustuu lapualaiseen virteen. Kangas tuntee ystävänsä ja pitkäaikaisen kollegansa sävelkielen perin pohjin.

Franz Schubertin Viisi menuettoa ja kuusi trioa sekä Wolfgang Amadeus Mozartin Serenata notturna soivat Juha Kankaan ja Mikkelin kaupunginorkesterin sekä Savonlinna-kvartetin käsittelyssä elämäniloa ja tuovat lupauksen tulevasta keväästä talven keskelle.

Torstaina taiteilijahaastattelussa Juha Kangas ja Jyrki Lasonpalo Mikaelin lämpiössä kello 18.30. Linkki: Liput konserttiin.