Xamkin OSUVA-hanke järjestää Inspiroivia uratarinoita -puheenvuorojen sarjan tammikuun aikana

Tapahtumamainos.

Mitkä ovat vahvuuteni, miten osaisin viestiä omasta osaamisestani paremmin ja löytää oman polkuni työelämässä? Entä jos olen vielä täysin hukassa sen suhteen, mihin suuntaan haluaisin viedä tulevaa työuraani? Miltä tulevaisuuden työelämä näyttää? Muun muassa näitä teemoja pohditaan pian Sointu Borgin, Ronja Salmen ja Pinkku Pinskun johdolla. 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian OSUVA – nuorten ja nuorten aikuisten digitaitojen sparraus -hanke järjestää tammikuussa kolmen puheenvuoron sarjan. Inspiroivien uratarinoiden puheenvuorojen esittäjät sekä puheenvuorojen aihealueet ovat OSUVA-hankkeeseen osallistuneiden nuorten toivomia ja ideoimia. Puheenvuorot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja niitä on mahdollista seurata verkon välityksellä livestriiminä. Lisäksi ne ovat nähtävissä tallenteena myös viikon ajan jokaisen puheenvuoron jälkeen kaikille mukaan ilmoittautuneille.  

Sointu Borg on muun muassa ekonomi ja mediapersoona, joka avaa puheenvuorossaan omaa matkaansa yrittäjänä sekä käsittelee sensuroimattomasti omaa hukassa olemisen tunnettaan. Sointu kertoo, miten oman osaamisen markkinointi onnistuu parhaiten, jakaa vinkkejä digitaitoihin sekä tarjoaa oivalluksia, joilla jokainen voi rohkeammin rakentaa itsensä näköistä polkua. Soinnun puheenvuoro on osa Xamkin Työelämäpäivät – Worklife Boom -tapahtumaa. Soinnun puheenvuoroa on mahdollista tulla seuraamaan myös livenä paikan päälle Xamkin Mikpoli-saliin (Patteristonkatu 2, Mikkeli). Livetapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen vaan paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Verkkotapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Toimittaja Ronja Salmea puolestaan ajaa työelämässä eteenpäin ennen kaikkea uteliaisuus ja mahdollisuus oppia uutta. Salmi on luonut uransa oppimalla työssä, ryhtymällä yrittäjäksi ja kertomalla osaamisestaan sosiaalisessa mediassa. Hän uskoo tulevaisuuden unelmatyöpaikkojen olevan vielä keksimättä. Puheenvuorossaan Salmi jakaa oman uratarinansa sekä tärkeimmät opit vuosien varrelta. Ronja Salmen puheenvuoro järjestetään verkossa ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Pinkku Pinsku eli Pinja Sanaksenaho on räväkkä vaikuttaja ja yksi tunnetuimmista tubettajista. Hän kertoo uratarinansa alusta tähän päivään asti – miltä on tuntunut olla julkisuudessa ja työelämässä 11-vuotiaasta asti ja mitä hän on oppinut ja saavuttanut näiden vuosien aikana. Pinkku Pinsku rohkaisee puheessaan kaikkia tavoittelemaan omia haaveitaan sekä antaa myös vinkkejä siihen, miksi kannattaa jo nuorena harjoitella työnhakutaitoja. Pinkku Pinskun puheenvuoro on osa Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun Duunifestarit-tapahtumaa, josta puheenvuoro striimataan. Duunifestarit-tapahtuma on Rantakylän koulun 9. luokkien oppilaille, mutta verkkotapahtuma on avoinna kaikille. Verkkotapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

– Kesätöiden hakeminen sekä yhteishaku ovat parhaillaan ajankohtaisia ja toivomme, että nämä nuorten toivomat inspiroivat uratarinat kannustavat kaikkia suuntaamaan rohkeasti kohti omannäköistä työelämää ja omia unelmia, OSUVA-hankkeen Elisa de Boer ja Emmi Nykänen kertovat.   

Kaikki puheenvuorot järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian OSUVA – nuorten ja nuorten aikuisten digitaitojen sparraus -hanke. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ely-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Lisätietoja OSUVA-hankkeesta: www.xamk.fi/osuva.  

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 

Sointu Borg livenä & verkossa tiistaina 24.1.2023 klo 14.15–15.00 

https://www.lyyti.in/sointu_borg

Ronja Salmi verkossa torstaina 26.1.2023 klo 10.00–10.45 

https://www.lyyti.in/ronja_salmi

Pinkku Pinsku verkossa tiistaina 31.1.2023 klo 09.00–09.30 

https://www.lyyti.in/pinkku_pinsku  

Lisätietoja Xamkin Työelämäpäivistä täältä: Työelämäpäivät – Tammikuu 2023 – Xamk