Mikkelissä kerätään leluja ja tarvetavaraa ukrainalaisille

Sydän Ukrainan lipun väreissä.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää kaksi Ukraina-keräystä.

Toinen keräyksistä on suunnattu lapsille ja toisessa kerätään yleisemmin tarvetavaraa. Seurakuntanuoret ovat ideoineet keräyksen, jossa ilahdutetaan ukrainalaislapsia. Keräyksessä haetaan tällä kertaa leluja ja koulutarvikkeita. Lelut saavat olla käytettyjä, kunhan ne ovat ehjiä ja siistejä. Koulutarvikkeiden tulee puolestaan olla uusia.

Lahjoittaa voi kuka vain, mutta mukaan haastetaan erityisesti kouluja ja perheitä. Tavarat voi toimittaa Lähemäen seurakuntatalon kerhohuoneelle alakertaan (Paukkulantie 27) lauantaina 11. helmikuuta kello 10–14 ja tiistaina 14. helmikuuta kello 16–19.

Tuomiokirkkoseurakunnassa on meneillään myös toinen Apua Ukrainaan -keräys. Siihen voi osallistua Kirkonmäen seurakuntatalolla perjantaina 10. helmikuuta kello 10–12 ja 15–18 sekä viikonlopun molempina päivinä 11.–12. helmikuuta kello 10–14. Keräykseen voi tuoda erilaista tarvetavaraa, kuten lasten ja aikuisten vaippoja, ruokasäilykkeitä, vuodevaatteita ja hygieniatarvikkeita. Myös aggregaatteja, tasku- ja otsalamppuja, paristoja sekä eläinten ruokaa tarvitaan Ukrainassa.