Työväen näyttämöpäivät ylitti tavoitteensa

Mikkelin teatterin etuovet.

Neljättäkymmenettäviidettä kertaa järjestetty Työväen näyttämöpäivät ylitti yleisötavoitteensa.

Mikkelissä nähtiin viikonlopun aikana yhteensä 20 näytöstä kymmeneltä ryhmältä. Esityksistä 11 myytiin loppuun ja lipunmyynnin kokonaismyyntiprosentti oli 85. Kokonaiskatsojakapasiteetista (3 300 henkilöä) myytiin 2 900 paikkaa. Lipunmyynnissä ylitettiin järjestäjän asettama tavoite. Täyttöaste oli hitusen enemmän kuin vuonna 2020 ja lipunmyyntitulot ylittivät edellisen, vaikka esityksiä oli kahdeksan kappaletta vähemmän.

Näyttämöpäivien yleisön suosikki -äänestyksen voitti jyväskyläläinen AdAstra-teatteri esityksellä Pasi was here. Esityksen on käsikirjoittanut Veikko Nuutinen ja ohjannut Erika Hast.

Toiseksi sijoittui vantaalainen Tikkurilan teatteri esityksellään Piilopaikka eli SIAT. Kolmanneksi eniten ääniä sai kuusankoskelainen Vapaa työryhmän esitys ÄIDINMAA. Äänestyksessä käytetään suhteellista laskentatapaa eli laskennassa huomioidaan esityspaikkojen erikokoiset katsomot. Yleisöääniä annettiin yhteensä 419 kappaletta.

Kuva: Pihla Liukkonen